16. juni 2021
Med syv års erfaring i byrådet føler Venstres gruppeformand Gustav Juul sig bedre rustet til at udfordre borgmester Ole Bondo Christensen (S) ved kommunalvalget i 2021. De mange års byrådsarbejde har sikret Gustav Juul uvurderlig viden. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Med syv års erfaring i byrådet føler Venstres gruppeformand Gustav Juul sig bedre rustet til at udfordre borgmester Ole Bondo Christensen (S) ved kommunalvalget i 2021. De mange års byrådsarbejde har sikret Gustav Juul uvurderlig viden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ­Gustav Juul vil give borgerne vished for velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

­Gustav Juul vil give borgerne vished for velfærd
Furesø - 19. november 2020 kl. 12:03
Af Mikkel Kjølby

Lige for tiden har Gustav Juul rasende travlt med at styre forsvarets indsats for at inddæmme coronavirussen.

Han er fastansat som major frem til valgkampen næste år. For til den tid skal lokalpolitik være på fuld tid. Gustav Juul er førsteudfordrer til Furesøs socialdemokratiske borgmester Ole Bondo Christensen. Efter syv år i byrådet ser han sig bedre rustet end nogensinde før.

Og man skal ikke være i tvivl. Gustav Juul vil ændre på tingene i Furesø Kommune. Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance fremlagde i år deres eget budgetforslag. Her blev en række budgetudvidelser finansieret ved hjælp af besparelser på administrationen. Effektiviseringerne på rådhuset skal ifølge Gustav Juul sikre borgerne vished om de kommunale ydelser, som de bygger deres liv på. Der skal ikke længere fremlægges budgetforslag med små besparelser på borgernære ydelser.

- Det er vigtigt for Furesø, at vi får noget ro på udviklingen. Vores borgere skal have vished for, hvad det er for en service og ydelser, de kan forvente at få, siger Gustav Juul.

Det skal altså være slut med besparelser på klippekortordninger for plejehjemsbeboere, nedskæringer på idrættens område, bustider, daginstitutionernes service osv...

- Det vil jeg gøre ved, at vi ikke sætter mere i gang, end vi kan gabe over. Furesø Kommune sætter en masse i gang med underudvalg om støj, trafik og Værløse Bymidte, men det kommer aldrig videre, fordi vi ikke sætter økonomi bag. Vi laver borgerinddragelse uden at foretage forventningsafstemning, derfor står vi tilbage med skuffede borgere. Vi gaber ganske enkelt over for meget. Det betyder ikke, at udviklingen skal gå i stå. Men at vi skal gøre tingene i et tempo, som vi kan følge med i, forklarer Gustav Juul.

Basale ting først
Venstre ser lokalsamfundene som grundlaget for det gode liv i Furesø Kommune. Derfor har partiet arbejdet for, at Farum Lilleskole fik base i Farum Nord, hvor der manglede en skole. Derfor vil Venstre sikre en udvidelse af Jonstrup Skole og sikre bedre busforbindelser. Derfor arbejder partiet for, at Det Gamle Rådhus i Farum skal indeholde publikumsorienterede aktiviteter til gavn for hele området.

- Vi skal skabe ro i lokalsamfundene, fastslår Gustav Juul.

Han ser udviklingen i Jonstrup og Sydlejren som et pejlemærke. Jonstrup vokser til dobbelt størrelse over ganske få år. Men Jonstrup Skole er fortsat kun op til og med 2. klasse. Derefter skal børnene med bussen til Ll. Værløse Skole.

- Det er vigtigt at få udvidet skolen i Jonstrup. Det vil være med til at bygge hele den bydel op. Jonstrup har alle muligheder for at blive et virkelig velfungerende lokalsamfund. Det skal vi støtte op om, også ved at sikre ordentlige busforbindelser, siger Gustav Juul.

Furesøs ældre borgere skal også sikkerhed for at kunne tilbringe deres alderdom i kommunen.

- Der skal ikke være usikkerhed om at der er nok plejehjemspladser. Borgerne skal kunne se sig selv i Furesø deres seniortid. De skal selv kunne vælge mellem et kommunalt plejehjem og et friplejehjem. Derfor arbejder vi for at få planerne om et friplejehjem med i kommuneplanen. Når seniorrådet i Furesø anbefaler et friplejehjem skal vi støtte op om det. Widex-grunden i Værløse er et af de steder, hvor det kunne etableres, siger Gustav Juul. Han er i det hele taget godt og grundigt træt af, at Furesø Kommune sidder på hænderne, når det handler om Widex-grunden og mange andre emner.

Sidder på hænderne
Gustav Juul har et brændende ønske om at få fokus rettet hen på emner, som er blevet diskuteret i årevis - uden at der er taget konkret handling.

- Widex-grunden er et eksempel på noget, hvor vi har snakket og snakket uden at der er sket noget. Det kunne være fordelagtigt med en ungdomsuddannelse på Widex-grunden og et friplejehjem samt seniorboliger på den grund. Men det kunne også være godt med ungdomsboliger, fortæller Gustav Juul.

Gustav Juul er også træt af at vente på en udvikling af Farum Midtpunkt.

- Det er et område i en ikke så positiv udvikling. Vi bliver nødt til at kigge på at ændre ejerformen i dele af Farum Midtpunkt for at få ændret beboersammensætningen, siger Gustav Juul.

Og så er der cykeltyverierne fra de lokale S-togsstationer.

- Vi har talt om det i årevis, men der bliver ikke leveret på det. Lad os nu få afsluttet det på en ordentlig måde, så borgerne oplever, at antallet af cykeltyverier falder. Der skal videoovervågning og aflåste cykelskure til for at borgerne kan have deres cykler i fred.

Støjen fra motorvejen har også været et emne i mange år. Men hvornår sker der noget?

-Det vigtigste er at få finansieringen på plads. Det skal vi snakke med Vejdirektoratet og de politiske partier på Christiansborg om. Fundamentet skal på plads. Men benarbejdet bliver ikke gjort, slutter Gustav Juul.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?