19. september 2020
Birgitte Wolter. Privatfoto
Birgitte Wolter. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værløseborger udgiver bog om sin præstegårdsbarndom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værløseborger udgiver bog om sin præstegårdsbarndom
Furesø Avis - 14. september 2020 kl. 14:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

udgivelse Birgitte Wolter, der i dag bor i Værløse, udkommer den 18. oktober med bogen "Den største ros", der handler om hendes opvækst og ungdom på Undløse Præstegård i årene 1955-1974.

"Bogen viderebringer oplevelser af stor læringsværdi - socialt såvel som kulturelt, om en tryg og god barndom og ungdom i en præstegård med stor have og hos forpagteren mellem heste, grise, køer, men ingen får i staldene. Jeg legede, dansede og gik i skole med de omkringboende børn og oplevede vintre med masser af sne og mange traditioner. Længe er det ikke siden, at konditioner i samfundet formede sig ganske anderledes end nu, mens de menneskelige relationer har været underkastet færre betydelige forandringer," står der i en foromtale.

Efter studentereksamen i 1974 flyttede Birgitte Bruun Wolter til København for at læse historie og europæisk etnologi. Hun boede i studietiden på Den Treschowske Stiftelse på Christianshavn, endog med udsigt til stiftelsens have. I 1978 flyttede hun og hendes mand til Ryparken med grønne plæner mellem blokkene og Ryvangen tæt på. Herefter savnede hun egen have; så turen gik først til Herlev; men stilhed, en større have og grønne omgivelser trak i forfatteren, der var vokset på landet med en stor have og med udsigt til marker og skov. Således blev Værløse et naturligt valg, og en undløser havnede dermed i en anden -løse, nemlig i Værløse.

red

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?