6. juni 2020
Tine Kirkeballe kan ikke åbne biografen fra den ene dag til den anden. Foto: Jan F. Stephan
Tine Kirkeballe kan ikke åbne biografen fra den ene dag til den anden. Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værløse Bio afventer beslutning: Vi kan ikke bare åbne igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værløse Bio afventer beslutning: Vi kan ikke bare åbne igen

Hos Værløse Bio & Cafe er de overraskede over den pludselige genåbning fra politikerne. Biografen kan ikke åbne fra den ene dag til den anden, fortæller forpagter

Furesø Avis - 22. maj 2020 kl. 15:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

biograf Efter folketingspartiernes ledere onsdag blev enige om at fremrykke genåbningen, er det nu blevet muligt at åbne landets biografer. Det vækker glæde hos Værløse Bio og Café, men helt enkelt er det ikke blot at åbne op igen, fortæller forpagter Tine Kirkeballe. Hun afventer et møde i brancheforeningen 'Danske Biografer' fredag eftermiddag, før hun kan tage stilling til, hvornår der igen kan opleves film i Værløse.

"Det største problem er, at vi downloader filmene fra en udenlandsk distributør, og de kan ikke levere de samme film til 100 biografer på én gang. Vi har fået at vide, at de ikke kan levere til så mange biografer før 8. juni, så jeg ved det simpelthen ikke. Jeg følger det, mine kolleger gør, da vi ønsker en fælles åbning for alle biografer," siger hun.

Med de nye retningslinjer skal der være mindst ét sæde imellem biografgængere, der ikke kender hinanden. Det fremgår af retningslinjerne fra Kulturministeriet. Derudover skal der være mindst to kvadratmeter per biografgæst.

"I det mindste kan man sidde på hver række nu. Før var der tale om hver anden række, det havde ikke været så godt," siger Tine Kirkeballe.

Overrasket

Hun håber, at kunne åbne biografen med to film, som var beregnet til at køre, før nedlukningen satte ind. Det er filmene 'Little Women' og den danske film 'Undtagelsen'. Tine Kirkeballe havde ikke forudset, at biograferne allerede kunne åbne nu.

"Jeg er lidt overrasket. Personligt synes jeg, at det er mange ting, at åbne på én gang. Som biograf kan vi ikke bare åbne fra den ene dag til den anden, medmindre vi viser gamle film, og det er lidt ligegyldigt," mener hun.

Det betyder gengæld meget, at caféen har kunne holde åbent siden mandag, som især kommer de ældre borgere til gavn. Det betyder også, at medarbejderne fra caféen er kommet tilbage på arbejde.

"Langt de fleste gæster sidder udenfor, og der er ekstra mellemrum mellem bordene. Der er især mange enlige ældre, der kommer i caféen for det sociale, og de er glade for, at der er åbent igen," siger hun.

Biografen har fået del i statens hjælpepakker, som har været en vigtig håndsrækning.

"Det har selvfølgelig betydet økonomisk nedgang at har haft lukket, og hvis vi ikke havde fået hjælpepakker, havde vi måtte fristille medarbejdere," siger Tine Kirkeballe.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?