28. september 2020
Annie Raun og indehaver af Salon Kirsten, Kirsten Pedersen, var begge 14 år, da de kom i lære. Nu siger de farvel til Farum Hovedgade. Foto: Jens Berg Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Annie Raun og indehaver af Salon Kirsten, Kirsten Pedersen, var begge 14 år, da de kom i lære. Nu siger de farvel til Farum Hovedgade. Foto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slutter som frisør efter 57 år: Min bedste oplevelse er mine kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slutter som frisør efter 57 år: Min bedste oplevelse er mine kunder

Salon Kirsten i Farum Hovedgade har klippet hår på byens damer og herrer i en menneskealder, men nu lakker det mod enden. Kirsten Pedersen og makkeren Annie Raun, som har gået i skole samme

Opdateret 15. august 2020 kl. 07:00
Furesø Avis - 15. august 2020 kl. 01:59
Af Jens Berg Thomsen

"Hun var lige ved at græde," siger Annie Raun, da hun har lagt røret på. Samtalen var med en af de mange kunder, der i årevis har frekventeret Salon Kirsten på Farum Hovedgade. Her har Kirsten Pedersen i 43 år haft foden under eget bord i sin salon - og inden da var hun i lære. Det var også i Farum.

Det er i alt 57 år som frisør i Farum, der er forbi, når Kirsten Pedersen har sidste arbejdsdag den 27. august. De sidste omrkring 12 år har hun arbejdet i salonen sammen med Annie Raun, der for nylig gik på pension. De to er vokset op sammen og har gået i skole sammen i Værløse, og Annie Raun har været i Salon Kirsten siden 1982.

"Det bedste minde er mine kunder. Og jeg har nogle, der har været med hele vejen. Jeg har en kunde i dag, hvis familie jeg har haft i fem generationer. Det begyndte med oldemoren, så farmoren, min nuværende kundes mor og så hende og hendes barn, der stadig kommer her i dag. Hun fortalte mig her den anden dag, at hun aldrig er blevet klippet af andre end mig. Og der er også mange, der er anden- og tredje generation," siger Kirsten Pedersen.

Både Kirsten Pedersen og Annie Raun begyndte som 14-årige i lære hos den daværende frisør fru Bolvig, som "alle i Farum kender," fortæller Kirsten Pedersen.

"Det var min mor, der skaffede min læreplads. Sådan var det dengang," siger Kirsten Pedersen.

Lærepladsen kom i hus i 1963 i en bygning, der er i dag er revet ned og erstattet af Nordeabygningen på Williams Plads.

"I Værløse, hvor vi kom fra, var der af en eller anden grund færre frisører end i Farum. Dengang var der pænt mange, måske fire, i Farum Hovedgade, og der var også to barberere. Dengang var der mere liv i Farum Hovedgade," konstaterer Kirsten Pedersen.

De sidste 12 år har salonen været bemandet af Kirsten Pedersen og af Annie Raun. Tidligere var der fem frisører ansat i salonen plus elever. Det er droslet ned på antallet af ansatte, men salonen har altid løbet pænt rundt, fortæller hun. Kunderne har primært været byens damer, men også mange herrer er blevet klippet gennem tiden.

"Man når en del, hvis man åbner klokken otte om morgenen og har en ny hver halve time, og der går 57 år," siger Kirsten Pedersen.

Den 27. lukker butikken, og den 28. august fra 14-16 er der reception, fortæller Kirsten Pedersen.

"Der er mange, der har spurgt gennem årene, hvornår vi ville stoppe, og så har jeg altid sagt, at det ville komme i avisen, når det var," siger Kirsten Pedersen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?