3. juli 2020
Skovhornugler sidder i grantræ i udkanten af Flyvestation Værløse. Foto: Henrik Hougaard Larsen DOF
Skovhornugler sidder i grantræ i udkanten af Flyvestation Værløse. Foto: Henrik Hougaard Larsen DOF
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovhornugler bliver skræmt af nysgerrige fotografer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovhornugler bliver skræmt af nysgerrige fotografer

Nøjes med at betragte uglerne på afstand, siger Naturstyrelsen

Furesø Avis - 20. januar 2020 kl. 19:12
Af Louise Mørch Vilster
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennem flere vintre har en flok skovhornugler haft fast overvintringsted ved udkanten af den ny nedlagte Flyvestation Værløse. Mange ugler sidder og sover i hule træer, men skovhornugler har den sjove adfærd, at de om vinteren ofte finder sammen og sover i hyggelige grupper i det samme træ.

Uglerne har tiltrukket mange fugleinteresserede de seneste år med både kikkerter og kameraer med lange linser, og som har stået cirka 20 meter fra uglerne, hvilket ikke har generet dem. Men efter at Naturstyrelsen har taget det sidste hegn ned til arealet, er de fugleinteresserede kommet alt for tæt på.

Nogle ryster træerne

Nogle få går helt ind under træerne, og det betyder, at uglerne i stedet for at sove holder sig vågne for at være på vagt. Naturstyrelsen har sågar fået at vide, at der er folk, som har rystet grantræerne for at få uglerne på vingerne – bare for at kunne tage de bedste fotos af uglerne, skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Det sidste er absolut ikke OK. Skovhornuglen er en fantastisk fugl, som ikke er så hyppig en gæst på Værløse-egnen. Normalt vil en skovhornugle der sover, have lukkede øjne, være afslappet og med en bred krop og de karakteristiske fjerhorn vil ligge ned. Men når den bliver forstyrret, så åbner den øjnene, hornene rejses, kroppen bliver lang og tynd og den stakkels ugle går i alarmberedskab," fortæller Jan Smidt fra Dansk Ornitologisk Forenings afdeling i Furesø Kommune.

Naturstyrelsen har netop plantet brombærplanter under grantræerne, for at få folk til at holde afstand. Målet er, at når planterne har vokset sig store vil brombærrenes torne være med til at holde folk på betryggende afstand.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?