5. august 2020
Skoleder på Farum Lilleskole Karina Larsen
Skoleder på Farum Lilleskole Karina Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleleder kan ikke genkende kritik fra forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleleder kan ikke genkende kritik fra forældre

Leder og initiativtager til Farum Lilleskole, Karina Larsen, forstår ikke kritik fra flere forældre

Furesø Avis - 09. januar 2020 kl. 15:25
Af Louise Mørch Vilster
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skoleleder Karina Larsen kunne i sommer åbne Farum Lilleskole, og hun er overrasket over kritikken fra flere forældre, der nu har valgt at trække deres børn ud af skolen. De fortæller blandt andet, at børn bliver sendt hjem, hvis de ikke sidder stille, og der er meget skæld ud på skolen.

"Det med at børn bliver sendt hjem, det kan jeg slet ikke genkende. Det er kun sket i få tilfælde, hvor der har været en god grund. Det har ikke været dagligdag. Jeg kan heller ikke genkende kritikken om skæld ud. Vi har et stort fokus på at ryste nye børn sammen, så de kan være sammen på en god måde. Vi har gjort meget ud af at danne relationer," siger hun.

Forældrene har til et forældremøde fået et vide, at hvis et barn hænger ned af stolen har man en hjemmedag. Til det siger hun:

"Vi forventer, at børnene deltager, når de er her, og at de er veludhvilede og har spist morgenmad, så de er klar til at lære. Det kræver mange ressourcer at være barn i et nyt skoletilbud, og vi er optaget af en anden faglighed og at arbejde på en anden måde."

arrow Læs også: Forældre rejser stærk kritik af Farum Lilleskole
Frafald er naturligt

Karina Larsen fortæller, at der lige nu går 31 børn på skolen, og at der ved skolestart begyndte 37 elever. Hun mener, at det er naturligt, at der efter skolestart falder elever fra.

"Det er almindelig med et større frafald i starten af et skoleår. Det sker også på andre skoler," siger hun.

En mor til en søn i 2. klasse fortæller til Furesø Avis, at hendes søn er kommet bagud fagligt efter at være gået på skolen, blandt andet fordi at flere årgange fra 0.-3. klasse bliver undervist sammen. Karina Larsen afviser dog, at klasserne på flere årgange er slået sammen, men at de på skolen arbejder med aldersintegreret undervisning.

"Vi ser gode ting i at undervise flere klassetrin sammen både for de yngre og ældre. De bliver begge udfordret fagligt på en anden måde, og de sidder med læringsmateriale på hver sit trin. Vi er optaget af at arbejde på en mere legende måde, som også er mere projektorienteret," siger hun.

Ifølge Karina Larsen er der venteliste til at komme ind på Farum Lilleskole, og hun får mange henvendelser fra interesserede forældre. Kritikken fra flere forældre om ikke at blive hørt af skolens ledelse tager Karina Larsen dog til efterretning.

"Vi bestræber os på at være lydhøre og på at gå i dialog med forældrene. Jeg beklager, hvis nogen har oplevet noget andet."

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?