24. juni 2021
Instruktør Mette Oscar Pedersen underviser i groove. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Instruktør Mette Oscar Pedersen underviser i groove. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seniorer holder hjernen i 'swing' med dans, sang og musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seniorer holder hjernen i 'swing' med dans, sang og musik
Furesø Avis - 08. juli 2020 kl. 08:04
Af Louise Mørch Vilster

15 seniorer mellem 60-75 år har det seneste år været del af det landsdækkende projekt 'Hold hjernen frisk', der er ledet af DGI og Slots- og Kulturstyrelsen og støttet af Nordea-fonden.

De har troligt mødt op hver anden uge på Furesø Bibliotek siden september sidste år, dog på nær under corona-nedlukningen. Seniorerne er mødtes til foredrag om sundhedseffekten af sang, dans og musik og har selv været udøvende til dans og fællessang og så lige lidt mere dans.

Livsglæde og grin

For nyligt kunne de igen mødes til dans, denne gang i kulturhusets teatersal i Farum, og det blev med groove, som er "verdens letteste dans" ifølge instruktør Mette Oscar Pedersen. Groove handler om at nyde musikken og finde sit eget bevægelsesmønster.

Tanken bag projektet er, at et aktivt liv med sang, dans, musik og fællesskab holder hjernen skarp og dermed øges sandsynligheden for at leve længere.

Hold hjernen i swing-holdet er gået nysgerrigt til værks , og de har blandt andet lyttet til indviklede kompositioner af Johan Sebastian Bach spillet af Anders Ahnfeldt-Rønne. De har også dykket ned i skønlitteratur, der handler om hjerner der smuldrer og så har de danset på livet løs med blandt andre Elisabeth Dalsgaard fra 'Swingtime'.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?