20. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjem indfører besøgsrestriktioner igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjem indfører besøgsrestriktioner igen

Det er kun den nærmeste pårørende, der frit kan besøge deres kære ifølge nye restriktioner

Opdateret 18. september 2020 kl. 10:05
Furesø Avis - 16. september 2020 kl. 16:05

besøg Plejehjem og plejecentre i Furesø Kommune indfører nu midlertige besøgsrestriktioner, som er blevet pålagt af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det betyder, at den nærmeste pårørende stadig må besøge deres kære som normalt, men for alle andre gæster skal besøget foregå udenfor, og de skal aftale tid i forvejen. Det gælder også på bosteder.

Den 'eneste nærmeste pårørende' kan være beboerens ægtefælle, faste samlevende, faste partner, mor, far, barn eller barnebarn.

"Er plejehjemsbeboere kritisk syge eller døende, er der ikke besøgsrestriktioner. Det sker for at passe på vores mest udsatte borgere i en tid, hvor smittetallene stiger i hovedstadsområdet," siger velfærdsdirektør i Furesø Kommune, Tine Gram i en pressemeddelelse.

Besøgsrestriktionerne omfatter både indendørs fællesarealer og den del af boligen, som beboeren selv råder over. Besøgsrestriktionerne omfatter desuden bostederne Svanepunktet, Langkærgård, Lynghuset og Jonstrup. På bostederne må 1-2 af borgerens fast besøgspersoner dog fortsat komme på besøg indendørs.

De midlertidige besøgsrestriktioner gælder indtil den 5. oktober 2020 med mindre Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver påbuddet.lmv

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?