5. august 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overfald på chauffør endte med fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overfald på chauffør endte med fængsel
Furesø Avis - 12. februar 2020 kl. 17:07
Af Louise Mørch Vilster
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et overfald på en buschauffør i Farum endte med en fængelsstraf på 40 dage til voldsmanden ved Retten i Lyngby. Episoden fandt sted den 5. november 2019 ude foran Fuglsangspark i Farum ved 17-tiden om eftermiddagen.

Her blev den mandlige buschauffør ifølge anklageskriftet spyttet i ansigtet og slået med en glasflaske på armen. Manden skulle angiveligt også have slået ud mod buschaufføren, som dog afværgede slaget.

Nægtede sig skyldig

I retten krævede anklagemyndigheden 60 dages fængsel til manden, mens den tiltalte nægtede sig skyldig. Ifølge anklagemyndigheden blev der ved overfaldet konfiskeret en flaske med vodka og lemon. To vidner var også med til at give forklaring om hændelsen i retten, og derudover blev der afspillet en videooptagelse fra bussen.

Den tiltalte mand endte med at blive kendt skyldig i at have spyttet og slået chaufføren på armen med flasken, men han blevet til gengæld frifundet for at have slået ud mod buschaufføren.

Fængselstraffen på 40 dage blev ubetinget i stedet for en betinget dom med samfundstjeneste, da retten ikke vurderede, at der var særlige grunde til at gøre dommen betinget. Den tiltalte skal derudover betale sagens omkostninger.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?