14. juli 2020
Jacob Hoff udstiller fra 10. juni sammen med ni andre kunstnere på Skovhuset Kunst & Natur. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Jacob Hoff udstiller fra 10. juni sammen med ni andre kunstnere på Skovhuset Kunst & Natur. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udstilling i Skovhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling i Skovhuset
Furesø Avis - 02. juni 2020 kl. 07:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Melankoni - En Utilsigtet Hændelse. Det er navnet på den nye udstilling som du kan se i Skovhuset Kunst & Natur ved Søndersø i Værløse. Udstillingen åbner 10. juni og slutter 6. september.

Værkerne er skabt af kunstnerne Rikke Benborg, Anders Brinch, Mia-Nelle Drøschler, Simon Grimm, Jacob Hoff, Gerd Laugesen, Michael Würtz Overbeck, Rasmus Rosengaard, Lilybeth Sebaldus og Kathrine Ærtebjerg.

"I udstillingen har de ti billedkunstnere sat sig for at undersøge og skildre, hvordan vi ser på melankoli i 2020. Er melankoli i dag kun et negativt fænomen, eller er den stadig et afsæt for kreativitet, sådan som man tidligere har ment?," skriver Skovhuset Kunst & Natur i en pressemdddelelse og fortsætter:

"Melankoli har typisk været forbundet med livets smertefulde sider og er blevet beskrevet indenfor lægevidenskab, filosofi og psykologi siden antikken. Den er blevet kaldt en stemningstilstand eller et temperament, men melankoli ligger også på grænsen til depression og har været anset som en mental ubalance. Koblingen til fortvivlelse, men også nysgerrighed og inspiration er måske årsagen til, at det er i kunsten, melankolien har fundet sit mest markante udtryk."

"Jeg glæder mig meget til, at vi kan åbne udstillingen. Jeg er stolt af at kunne præsentere en interessant kreds af samtidskunstnere, som gennem udstillingen tager fat i en relevant samtale om melankolien i tilværelsen og som en frigørende kraft i kunsten og naturen. Det er måske særligt aktuelt set i lyset af COVID-19 og det hårde psykiske pres, pandemien har bragt med sig," siger Lars Grambye, leder af Skovhuset Kunst & Natur.

Der er gratis adgang for skoler og daginstitutioner.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?