6. juni 2020
Fremtidens behov for boliger sender Furesø i top ti på landsplan, viser undersøgelse.

Modelfoto: Adobe Stock
Fremtidens behov for boliger sender Furesø i top ti på landsplan, viser undersøgelse. Modelfoto: Adobe Stock
Foto: ah_fotobox - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ligger i top på landsplan: Der bliver behov for langt flere boliger i Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligger i top på landsplan: Der bliver behov for langt flere boliger i Furesø
Furesø Avis - 04. april 2020 kl. 11:35
Af Louise Mørch Vilster
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Furesø ligger i toppen over de kommuner, som i fremtiden vil får behov for flest nye boliger, viser ny undersøgelse

Der bliver behov for mange nye boliger i Furesø frem mod 2045, hvis der skal holdes trit med befolkningsudviklingen. Furesø ligger i top-10 over landets kommuner med det procentuelle største boligbehov i fremtiden, viser en beregning fra Spar Nord. Her ligger Furesø på niendepladsen, da ændringen i boligbehovet vil stige med 17 procent, som svarer til 3092 nye boliger.

Et par pladser længere oppe ligger Allerød Kommune, mens Skanderborg og København ligger på henholdsvis første og andenpladsen procentuelt. Der skal dog ikke overraskende bygges langt flest boliger i København, hvor der bliver brug for 67.349 nye boliger frem mod 2045.

Attraktive forstadskommuner
"Vi kommer generelt til at se en stor befolkningstilvækst i de byer, der ligger i pendlerafstand til landets større byer. Det hænger blandt andet sammen med, at boligpriserne i de største byer efterhånden er så høje, at den gennemsnitlige danskers indkomst ikke rækker til ret mange kvadratmeter. Mange job vil dog forsat centreres i de store byer, og derfor vælger flere at flytte til forstadskommunerne, hvor kvadratmeterpriserne er betydeligt lavere," siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm i pressemeddelelsen.

Undersøgelsen tager blandt andet udgangspunkt i den seneste befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik, og på tværs af landet er der behov for 240.000 boliger frem mod 2045, hvis forholdet mellem antallet af beboere og antallet af boliger i de forskellige kommuner skal forblive det samme som i dag.

I den modsatte ende finder vi kommuner som Lemvig, Morsø og Lolland, hvor der i stedet bliver behov for omkring 10 procent færre boliger i hver kommune.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?