11. juli 2020
Fremtidsværkstedet skal bredes ud til alle syv skoler, hvis fondsansøgningen går igennem. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Fremtidsværkstedet skal bredes ud til alle syv skoler, hvis fondsansøgningen går igennem. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil søge 4,5 millioner kroner til fremtidsværksteder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil søge 4,5 millioner kroner til fremtidsværksteder

En fondsansøgning på 4,5 millioner kroner kan snart være på vej til Villum Fonden til nye læringsmiljøer på de syv skoler

Furesø Avis - 31. maj 2020 kl. 07:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Furesøs syv skoler er der et ønske om at etablere lokale fremtidsværksteder, og derfor er der hos Furesø Kommune planer om at søge 4,5 millioner kroner hos den almennyttige Villum Fonden. Det var et punkt på dagsordenen til det seneste møde i økonomiudvalget, og det skal endelig vedtages til byrådsmødet onsdag.

De lokale fremtidsværksteder er lærings-og undervisningslokaler, som er indrettet til, at man kan arbejde med innovation, kreativitet og produktion ved hjælp af teknologiske og digitale værktøjer.

I værkstederne kan eleverne kombinere den teoretiske viden fra undervisningen med praktiske færdigheder og for eksempel fremstille prototyper og konkrete produkter. Fremtidsværkstederne hænger derfor sammen med ønsket om, at flere unge tager en erhvervsfaglig ungdomsuddannelse.

Prøve sig selv af

Dermed vil de "lokale fremtidsværksteder" give eleverne mulighed for at prøve sig selv af i forhold til forskellige interesser og kompetencer," skriver forvaltningen i en orientering til politikerne.

Villum Fonden udspringer af virksomheden VELUX, og den uddeler midler til kommuner, der ønsker at etablere nye læringsmiljøer. De lokale fremtidsværksteder skal ifølge kommunen "være med til at styrke elevernes læringsudbytte og udvikle deres nysgerrighed, interesse og kompetencer inden for naturvidenskab, håndværksmæssig kunnen og design, og konkret kendskab til materialer, teknologier, digitale værktøjer med mere."

Ansøgningen til fonden vil i første omgang fokusere på elever fra 6.-9. klasse, som tæller omkring 2100 elever.

lmv

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?