7. april 2020
Det er især de velkendte jazz-numre, som JazzFritteren kaster sig over. Foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

Det er især de velkendte jazz-numre, som JazzFritteren kaster sig over. Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: JazzFritterne runder 10 år: To nybagte pensionister fik idéen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JazzFritterne runder 10 år: To nybagte pensionister fik idéen

For ti år siden fik et par nybagte pensionister idéen til JazzFritteren, der i dag har 70 medlemmer og kan fejre 10 års jubilæum

Furesø Avis - 18. februar 2020 kl. 14:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var den 10. februar ti år siden, at 'fritidshjemmet' for jazzmusikere, JazzFritteren, startede. Det blev markeret med en koncert lørdag formiddag i Farum Kulturhus, og lige siden starten har de hver onsdag formiddag mødtes i øvelokalet Billen i Farum.

Her spiller mellem 14-24 jazzglade mænd og kvinder, sammen til jam-sessions ,og JazzFritteren er derfor ikke et orkester i traditionel forstand. Repertoiret bygger på velkendte jazz-numre.

"Enhver spiller efter egne evner, og der er ingen, der peger fingre, hvis der skulle ryge et par forkerte toner med," skriver Jazzfritteren i en pressemeddelelse.

Stor interesse

JazzFritteren startede ved, at et par nybagte pensionister havde en fornemmelse af, at der sad mange rundt omkring, der tidligere havde spillet, og som pensionister havde lyst til at genoptage musikken. Med hjælp fra ÆldreSagen blev der derfor oprettet et hold og øvelokalet Billen blev basen for musikerne.

Det blev hurtigt et populært samlingssted, for allerede første gang mødte der otte-ti interesserede op, og i løbet af et halvt år var der 40 medlemmer. Siden er nogle faldet fra og andre kommet til, og i dag er JazzFritteren oppe på 70 medlemmer, hvoraf nogle er meget trofaste og andre kommer forbi en gang i mellem.