19. september 2020
Revisionen af fredningen for Farumgård skal diskuteres på et offentligt møde i Farum Kulturhus den 20. august. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Revisionen af fredningen for Farumgård skal diskuteres på et offentligt møde i Farum Kulturhus den 20. august. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indkalder til møde: Farumgård skal diskuteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indkalder til møde: Farumgård skal diskuteres
Furesø Avis - 06. august 2020 kl. 11:50
Af Jens Berg Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 20. august har Fredningsnævet for København indkaldt til et offentligt møde om den kommende revision af fredningen af Farumgård.
Det skriver nævnet på sin hjemmeside.
Den gamle herregård, der ligger ned til søen, havde tidligere offentlig adgang gennem haven, men ejeren Kresten Bergsøe lukkede adgangen efter chikane fra gennemgående besøgende.

Mødet skulle egentlig have været holdt tilbage i marts, men det satte coronavirus en stopper for.

"Nu er retningslinjerne ændret," skriver nævnet på sin hjemmeside.

Mødet er fra klokken 13-16 i teatersalen i Farum Kulturhus.

" Henset til den aktuelle covid-19 situation - henstiller nævnet, at hver interessent i sagen møder op med så få repræsentanter som muligt. Besigtigelsen gennemføres kun, hvis de til enhver tid gældende sundhedsfaglige retningslinjer tillader det. Tilsiger de sundhedsfaglige retningslinjer, at mødet alligevel ikke kan gennemføre, må det forventes at vi aflyser."

Den nye fredningssag kommer på opfordring fra Furesø Kommune, der ikke fik ret i en straffesag, der var indledt mod Kresten Bergsøe. Straffesagen blev ført i byretten og senere anket til landsretten, men her blev sagen dog droppet.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?