13. august 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hop på cyklen: 4 naturskønne ruter omkring Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hop på cyklen: 4 naturskønne ruter omkring Furesø
Furesø Avis - 26. juli 2020 kl. 10:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis ferien alligevel bliver holdt derhjemme er det oplagt at udforske lokalområdet på cykel. Derfor har Furesø Kommune givet et bud på fire cykelruter i og omkring kommunen. Rute 1 går fra Buresø til Fiskebæk og er på 14 kilometer. Den forbinder de fire søer Buresø, Bastrup Sø, Farum Sø og Furesø og landskabet er meget varieret og rummer kulturminder fra oldtiden.

Til Lyngby

Den næste rute er fra Fiskebæk til Lyngby, som er en tur på 12 kilometer, og går gennem de smukke skove ved Furesø og ad Prinsessestien gennem Lyngby Åmose. Er der mod på mere går den tredje rute fra Lyngby til Øresund, som er på godt 11 kilometer.

Fra Lyngby Sø til Strandmøllen ved Øresund går turen gennem Mølleådalens naturskønne landskab med ellesump og rørskove, åbne søflader og skovbevoksede bakker. På vejen passeres otte historiske møllesteder.

Et andet forslag til en længere cykeltur er cykelrute 31 fra Farum til Hillerød, som er en 20 kilometer lang og bilfri forbindelse.

"Den sniger sig snedigt gennem labyrintagtige boligområder, og mellem byerne benyttes småskove og moser i en afvekslende rytme," står der på kommunens hjemmeside. Her kan du også finde de præcise ruter og få gode råd. Læs mere på furesoe.dk/oplevelser/brug-naturen/. lmv

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?