8. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesø vil opruste på antal af ladestandere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesø vil opruste på antal af ladestandere
Furesø Avis - 29. juni 2020 kl. 12:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet inviterer til borgermøde om ladestander- strategi 22. juni på Furesø Rådhus

miljø Der er i dag 188 elbiler i Furesø Kommune. Et tal, der forventes at stige til mellem 6.700 og 8.400 elbiler i 2030. Men el-biler skal lades op, så nu sendes en ny strategi for ladestandere i høring, og Furesø Kommune inviterer til borgermøde på Furesø Rådhus 22. juni kl. 19-20.30.

Byrådet har besluttet at styrke arbejdet for CO2-neutral energiforsyning og grøn mobilitet - herunder opstilling af ladestandere til elbiler. For selvom rigtig mange ture kan tages på cykel, el-cykel eller med tog og bus, så har mange familier og virksomheder brug for en bil.

"Med ladestanderstrategien vil vi sikre, at bilejere får bedre mulighed for at oplade elbiler og dermed får større incitament til at skifte til elkøretøjer," udtaler formand for udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Lene Munch-Petersen i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

"Mange elbiler bliver naturligvis opladt på hjemmeadressen, men som kommune har vi også et ansvar for at gøre ladestandere tilgængelige. Derfor bliver der opstillet mindst én ladestander på kommunale parkeringsarealer med 20 parkeringspladser inden 2025, og vi får undersøgt, hvor der er behov for ladestandere generelt," fortsætter hun.

Populære ladestandere
Furesø er den kommune i Nordsjælland, der har flest el-biler i den kommunale flåde. Kommunen har derfor allerede opstillet et stort antal ladestandere på Furesø Rådhus, Driftsgården og enkelte andre steder for at dække behovet for opladning af kommunens el-biler.

De offentligt ladestandere er også populære, bl.a. tiltrækker hurtig-ladestanderen ved Furesø Rådhus mange el-bilister - også fra andre kommuner.

Strategi for ladestandere i Furesø Kommune beskriver, hvilke initiativer kommunen kan tage, men redegør også for, at det er en fælles opgave for samfundet - det vil sige, at borgere og erhvervsliv har deres andel af løsningen for omstillingen af transporten til at blive klimarigtig, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

"Vi inviterer nu borgere og erhvervsliv med i indsatsen. For eksempel vil vi ud over borgermødet tilbyde netværksmøder for bolig-, andels-, ejer- og grundejerforeninger med formidling af viden, information fra andre aktører og egne erfaringer med omstilling af transporten," udtaler Lene Munch-Petersen.

Man kan tilmelde sig høringen og diskussionen af strategi for ladestandere 22. juni på www.furesoe.dk/ladestanderstrategi. jesl

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?