6. august 2020
Modelfoto: Adobe Stock
Modelfoto: Adobe Stock
Foto: pololia - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Furesø Kommune: Som udgangspunkt regner vi med at byde alle vores dejlige børn velkomne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Furesø Kommune: Som udgangspunkt regner vi med at byde alle vores dejlige børn velkomne
Furesø Avis - 07. april 2020 kl. 18:29
Af Jens Berg Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Vi regner som udgangspunkt med at byde alle vores dejlige børn velkommen, og det er derfor vigtigt, at I husker at give daginstitutionen/skolen besked, hvis barnet ikke kommer."
Sådan står der i breve, der er sendt til forældre til henholdsvis daginstitutions- og skolebørn i Furesø, når institutioner og skoler åbner igen den 15. april.
Hos dagtilbuddene er man i gang med planlægningen af genåbningen, og dagtilbudschef Anna Fosdal skriver:
"Som udgangspunkt prioriterer vi så meget udeliv som muligt, små børnegrupper, god og hyppig rengøring - også af legetøjet , og en god struktur i hverdagen. Er vi indenfor, vil der være max ti personer i et lokale - også i soverummet, og vi går kun gruppevis i garderoben, når vi skal have overtøj på," skriver chefen.
"Vi er i fuld gang med at planlægge åbningen ud fra den viden, vi har nu, så børnene kommer tilbage i vante rammer med deres kendte voksne og gode kammerater, og at de rammer er sundhedsfagligt forsvarlige," skriver hun og tilføjer, at det kun er helt symptomfri børn og voksne, der må møde op i dagtilbuddene.
Hvis barnet ikke kommer, er det vigtigt at give besked i Infoba-platformen, står der i brevet. Men man skal også give besked om, hvornår barnet kommer, hvis det kommer.
"Som forældre skal I give besked til dagtilbudslederen i Infoba om det præcise tidsrum, barnet kommer, for at sikre at der er voksne på, men ikke unødvendigt mange. På den måde passer vi også godt på vores medarbejdere og kan undgå at kalde vikarer ind uden grund," står der i brevet.
Sidste dag med nødpasning i daginstitutionerne bliver den 14. april.

Skoledage bliver ikke som før

Hos skolerne understreger man, at skoledagen ikke bliver som før.
"Det gælder for al undervisning, der foregår fysisk på skolen, at eleverne fortsat vil blive undervist efter reglerne om nødundervisning, da det ikke vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning. Det betyder fx at undervisningen primært foregår fra kl. 8-12, og at børnene derefter fortsætter med andre lege og læringsaktiviteter fra kl 12-16," skriver skolechef Per Christensen.
Forældrene får nærmere besked den 14. april. Denne dag er også sidste frist for at melde sit barn fra skole i den første uge. Herefter sker framelding løbende, står der i brevet.
"Har dit barn brug for morgenåbning eller pasning mellem kl. 16-17, skal du melde det tilbage til din skoleleder senest i morgen onsdag den 8. april kl. 10. Så kan vi planlægge antallet af medarbejdere bedst muligt," skriver skolechefen.
Aflevering af skolebørnene kommer til at foregå udendørs, står der også i brevet.
"I alle hverdage sidder skoleledelserne klar ved telefonen. Her kan du også få svar på konkrete forhold på den enkelte skole. Find åbningstider og telefonnumre på furesoe.dk/corona."

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?