6. juni 2020
Det varmede med en hyggepose til Fontænehusets medlemmer. Foto: Fontænehuset
Det varmede med en hyggepose til Fontænehusets medlemmer. Foto: Fontænehuset
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fontænehuset delte hyggeposer ud til psykisk sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fontænehuset delte hyggeposer ud til psykisk sårbare
Furesø Avis - 31. marts 2020 kl. 11:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag formiddag delte Fontænehuset Furesø hyggeposer ud til deres medlemmer, som selvfølgelig skete på behørig afstand. Medlemmerne kom forbi to og to foran Fontænehuset, som er en socialøkonomisk virksomhed og et dagtilbud til borgere mellem 18-60 år med psykiske problemer.

Det har ligesom det meste af samfundet lukket i denne tid, og hyggeposerne var derfor en måde at holde kontakten med medlemmerne ved lige.

Svært at være alene

"Det er hårdt for psykisk sårbare at være så meget alene i denne tid og Fontænehuset holder så tæt kontakt med dem som muligt uden at være sammen. Fontænehuset er lukket og kan først åbne efter påske - indtil vi hører andet. Noget af det vigtigste for psykisk sårbare mennesker er at have en daglig struktur og noget at stå op til og det er virkelig vanskeligt at fastholde, når corona banker på i hele samfundet," siger daglig leder Malene Graff.

Virtuel påskefrokost

Fontænehuset hjælper derfor medlemmerne med daglig telefonisk kontakt og fælles hjælp i en lukket facebook-gruppe, og på torsdag holder de en virtuel debatcafé. I næste uge er planen at dele kage og påskehilsen ud til medlemmerne og holde virtuel påskefrokost.

"Vi tænker ud af boksen, og vi vil så gerne skabe en følelse af fællesskab selvom vi er hver for sig," siger Malene Graff. lmv

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?