8. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyvestations-byggeri med i opløbet til pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyvestations-byggeri med i opløbet til pris

Filmhusene fletter kultur- og naturlandskab sammen

Furesø Avis - 27. juni 2020 kl. 10:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Juul Frost Arkitekters landskab i boligbebyggelsen Filmhusene på Flyvestation Værløse er med i opløbet til Landezine International Landscape Award i kategorien 'Residential Housing', hvor vinderen kåres sidst i juni.

På sletten formet af istidens gletsjere og fortiden som flyvestation har arkitektfirmaet designet et samlende landskabsgreb, der fletter kultur- og naturlandskabet sammen i et nyt hybridlandskab, skriver Juul Frost Arkitekter i en pressemeddelelse.

Historien og stedets ånd har været inspiration for landskabskonceptet, der tager afsæt i den militære fortid, mere specifikt camouflage-mønsteret, der oversættes til et rumligt princip for beplantning og bevægelse, der sikrer tryghed og tilhørsforhold ved at give glidende overgange mellem hjemmet og det offentlige landskab.

Følelsen af historien fremhæves af referencer til luftfart; husnummereringen er nedfældet i asfalten med termoplast som ved lufthavnens flyholdepladser og jet-jageren er parkeret i sin bås.

Historien bringes ned i børnene højde af en legeplads med fly-tema designet af landskabsarkitekterne specifikt til Flyvestationen.

Regnvand bliver til søer
Projektet omfatter 10 hektar landskab, herunder tre åbne gårdmiljøer og det overordnede landskabsgreb i form af et bakkelandskab med søer og grøfter, der er bebyggelsen samlede LAR-løsning.

LAR-landskabet håndterer alt regnvand fra tage, stier og overflader i åbne kanaler. Områdets kanaler samler regnvandet i to nyanlagte søer lige uden for boligområdet, hvorfra det indgår i det naturlige vandkredsløb og skaber en lokal naturdestination for områdets beboere. jesl

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?