4. december 2020
Johanne og Arne Skjoldager søgte udfordringer i troperne og det fik de. Historien kan man høre i et foredrag 23. september i Kirke Værløse. Foto: Privatfoto
Johanne og Arne Skjoldager søgte udfordringer i troperne og det fik de. Historien kan man høre i et foredrag 23. september i Kirke Værløse. Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få historien om ungt pars tropiske eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få historien om ungt pars tropiske eventyr
Furesø Avis - 14. september 2020 kl. 12:50

foredrag Hvad får to unge mennesker til at søge udfordringer i troperne for at bosætte sig i et ukendt miljø, langt fra den trygge tilværelse hos familien i Danmark?

Det kan man høre mere om i et foredrag onsdag 23. september kl. 19.30 på Den Gamle Skole i Kirke Værløse.

Dansk Ostindisk Plantage Selskab ejede i starten af 1900-tallet plantager i Hollandsk Ostindien, og til at lede disse plantager ansatte man unge skandinaviske mænd.

Drevet af udlængsel og pionerånd forestillede det unge par, Johanne og Arne Skjoldager, sig fremtiden i Sydøstasien og lagde planer hjemme i København.

Da Arne imidlertid begyndte at tvivle på egne evner, tog hans forlovede affære. Uden hans vidende - og i hans navn - søgte hun job på en af gummiplantagerne.

Han fik stillingen på plantagen Telok Pandjie, der lå lige under ækvator. Resten af historien kan man høre parrets barnebarn Arne Hendrichsen fortælle i foredraget arrangeret af Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening.

Pris: 25 kr. for medlemmer og 50 kr. for gæster.

jesl

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?