3. juni 2020
Det er blandt andet på Syvstjerneskolen i Værløse, at der nu fremrykkes renoveringer, mens børnene ikke går i skole. Arkivfoto.
Det er blandt andet på Syvstjerneskolen i Værløse, at der nu fremrykkes renoveringer, mens børnene ikke går i skole. Arkivfoto.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enigt byråd fremrykker opgaver for mange millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enigt byråd fremrykker opgaver for mange millioner

Der skal nu sættes gang i projekter for 27,4 millioner kroner til byggebranchen, besluttede politikerne på et ekstraordinært byrådsmøde

Furesø Avis - 03. april 2020 kl. 16:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne afholdte fredag eftermiddag et ekstraordinært byrådsmøde, da de skulle vedtage en række økonomiske tiltag, der kan hjælpe til at sætte gang i hjulene under coronakrisen. Det blev derfor vedtaget at fremrykke vedligeholdelses-, genopretnings og energiforbedringsopgaver for i alt 27,4 millioner kroner, så de i stedet for at vente til næste år, allerede kan sættes i gang i år.

Et enigt byråd bakkede op om indstillingen, og Lars Carstensen (K) foreslog også at tænke bredere, så der også kunne vedtages fremrykninger af opgaver for andre end byggebranchen.

"Det skal ikke lige være i denne sag, men man kunne tænke lidt bredere i forvaltningen og hjælpe andre typer virksomheder på andre områder," foreslog han.

Søge om lån

Derudover vedtog politikerne, at der skulle søges om lånefinansiering til 23,35 ud af de 27,4 millioner kroner. Da resten af beløbet går til energirenoveringer, kan der også lånes til disse, oplyser forvaltningen i indstillingen. Derved er det meningen, at hele beløbet kan finansieres ved lån. Det kan lade sig gøre, da Social-og Indenrigsministeriet har åbnet op for, at ansøgninger om lån fra kommuner med en likviditet pr. indbygger under landsgennemsnittet på 7.716 kr., vil blive imødekommet fuldt ud, skriver forvaltningen i indstillingen.

I Furesø ligger likviditeten på 6500 kroner per indbygger, og kommunen kan derfor søge om den særlige lånepulje på 500 millioner kroner. Et enigt byråd valgte at søge om denne dispensation til lånefinansiering til alle de fremrykkede anlægsudgifter, som dog først skal optages sidst på året og efter politisk behandling.

Samme lagkage

"Det er vigtigt fra Radikale Venstre at sige, at vi har ikke gjort lagkagen større, men vi fremrykker blot nogle investeringer, som vi enige om," sagde Tine Hessner, mens Lars Carstensen (K) mente, at det var fornuftigt at vente med at træffe en afgørelse om lån indtil senere.

"Vi er fra konservativ side altid skeptiske over for at optage lån, og især lån der går til forbrug, som der er tale om her. Så vi er rigtig glad for tilføjelsen, vi fik lavet i Økonomiudvalget om, der ikke på nuværende tidspunkt er taget stilling til, hvorvidt Furesø vil anvende muligheden for lånefinansieringen. Vi ved ikke, hvordan kommunens økonomi ser ud i efteråret," sagde han, som både Preben Pettersson (S) og Tine Hessner (R) støttede op om.

De mange projekter på blandt andet skoler og daginstitutioner, vil blandt andet blive offentliggjort via platformen Comdia, hvor der kan bydes ind på opgaverne.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?