16. januar 2021
Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten. Arkivfoto
Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enhedslisten er stadig med i budgetforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten er stadig med i budgetforhandlinger

Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten er utilfreds med besparelser på især ældre-og børneområdet

Furesø Avis - 22. september 2020 kl. 16:09
Af Louise Mørch Vilster

Mens Venstre, LA og DF har forladt budgetforhandlingerne er Øjvind Vilsholm fra Enhedslisten stadig i dialog med borgmester Ole Bondo Christensen (S), Det Konservative Folkeparti og Det Radikale Venstre. De tre partier har allerede landet en aftale med deres flertal i byrådet.

For Øjvind Vilsholm er der flere ting, som skiller dem ad. Det drejer sig især om besparelser på grøn omstilling, ældreområdet og daginstitutioner.

"Jeg er i dialog med borgmesteren om at få imødekommet så mange af vores krav som muligt. Det der især skiller os ad er besparelser på børn og ældre, og en konkret besparelse på 600.000 kroner til grøn omstilling," siger han.

Sætte skatten op

På børneområdet er der i budgetaftalen lagt op til flere lukkedage i daginstitutionerne samt at skære ned på åbningstiden.

"Der er et forslag om at begrænse åbningstiden, hvor der ikke er så mange børn. Men det er en værdi at have de tidspunkter, hvor der er bedre tid til at snakke med forældrene og til at rydde op. Jeg er ikke afvisende over for at ændre på åbningstiderne, men hvis man gør det, skal personalet være til stede på andre tidspunkter," siger han.

Øjvind Vilsholm mener, at skatten bør sættes op, så kommunen kan undgå besparelser.

"Vores eneste anden mulighed er en skattestigning. Hvis vi hæver den med 0,1 procentpoint vil det give 7 millioner kroner," siger han.

Budgetforslaget har været i høring i fra den 3.-23. september, og Øjvind Vilsholm vil først læse høringssvarene, før han beslutter sig for at være med i aftalen for næste års budget.

"Det kan være, at der kommer ting frem, som jeg ikke har været opmærksom på i høringssvarene," siger han.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?