11. august 2020
I Furesø er realkreditgælden på over 2,1 mio. kr.
I Furesø er realkreditgælden på over 2,1 mio. kr.
Foto: Free/Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere i Furesø har høje boliglån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere i Furesø har høje boliglån

Nye tal viser, at borgere i Furesø har realkreditlån, der ligger langt over lands-gennemsnittet. I Nordsjælland ligger Furesø på tredjepladsen

Furesø Avis - 13. februar 2020 kl. 15:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når det gælder realkreditlån, er der stor forskel på, hvor stort lånet er i forhold til landsdel og kommunerne imellem. I Nordsjælland er det gennemsnitlige realkreditlån på næsten 1.800.000 kroner, men der er store spring imellem, da kommunerne placerer sig lige fra nr. 2 til nr. 56 på listen for hele landet.

Til sammenligning skylder den gennemsnitlige boligejer i Danmark 1.425.000 kroner i sin ejerbolig. Det skriver Danske Bank i en pressemeddelelse.

Rudersal topper listen i Nordsjælland, hvor den gennemsnitlige boliggæld er på 2,8 millioner kroner, skarpt forfulgt af Hørsholm. På tredjepladsen i Nordsjælland og ottende-pladsen i hele landet ligger Furesø, hvor borgerne har en gæld på knap 2,1 millioner kroner i gennemsnit.

Furesø på tredjeplads

Lige under finder vi Allerød Kommune med godt 1,9 millioner kroner. Dernæst følger Fredensborg, Helsingør, Hillerød og Egedal på et niveau mellem ca. 1,8 og 1,6 mio. kroner, mens Gribskov og Frederikssund er tæt på 1,2-1,3 mio. kroner. I Halsnæs skylder boligejerne derimod tæt på 1 mio. kroner i gennemsnit.

Det er Realkredit Danmark, der i en ny opgørelse giver boligejerne et indblik i, hvor stort deres realkreditlån er sammenlignet med andre danske boligejere.

"Som altid er der store forskelle på tværs af landet, når vi dykker ned i opgørelsen. Nederst på listen finder vi for eksempel Lolland Kommune med den laveste gennemsnitlige realkreditgæld på 536.000 kroner i boligen. Og i toppen med den højeste gennemsnitlige realkreditbelåning ligger Gentofte Kommune med 3.340.000 kroner," siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Det er dog ikke grund til at frygte et højt realkreditlån, så længe der er styr på økonomien.

"Hvis du har helt styr på din økonomi og dit realkreditlån, så kan du nøjes med at stille din nysgerrighed og kigge på, hvad de andre skylder. Men det kan også være, at du bliver inspireret til at overveje en ekstra gang, om du har den optimale finansiering af din bolig, og om det lån du har, stadig er det bedste for dig", siger Claus Langkjær, områdedirektør for Danske Banks privatkunder i Nordsjælland i pressemeddelelsen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?