10. august 2020
Børn skabte modeller af hjem, da de var på Farum Bibliotek og var med til arrangementet "Leg med litteraturen". Pressefoto
Børn skabte modeller af hjem, da de var på Farum Bibliotek og var med til arrangementet "Leg med litteraturen". Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn legede med litteraturen på biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn legede med litteraturen på biblioteket

Børn tog på Farum Bibliotek og legede med bibliotekets bøger

Furesø Avis - 13. juli 2020 kl. 11:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev bygget, tegnet, programmeret og quizzet med udgangspunkt i børnenes litteratur. Sommerferien er i gang, og for mange skolebørn i Furesø betyder det deltagelse i Sommerferieaktiviteter.

En gruppe børn fra 3. til 5. klasse deltog i aktiviteten "Leg med litteratur" som Farum Bibliotek holdt for første gang. I tre dage hyggede børnene på biblioteket, med historier og kreativitet og nye kammerater.

"Hvordan mon Spiderman, Den lille Prins eller Barbapapa bor? Det satte børnene form på, og de fik bygget nogle fine og kreative arkitekturmodeller af huse til de litterære figurer. En af dagene arbejdede de med computere og fik blandt andet programmeret deres egne eventyr i en flot tekstopsætning. Der blev også lyttet til oplæsning af "Den rustne verden - flugten fra Danmark", mens de tegnede historieoplevelsen. De spillede litteraturbanko med spørgsmål om bøger, forfattere og litterære figurer, og hvor tallene er byttet ud med ord," skriver Farum Bibliotek i en pressemeddelelse.

At lege med forskellige udtryksformer hvor man er kreativ med hænderne, udforske teknologiske muligheder, quizzer med mere giver en anden tilgang til litteraturen, og kan være med til at åbne op for læseglæden, selv hos børn der normalt ikke er så meget for at læse i deres fritid, skriver biblioteket.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?