30. september 2020
Fra højre ses stiftskontorchef Annette Nordenbæk, i midten i blå jakke bispekandidat Peter Birch omgivet af Hjørdis Kjærgaard, Præstebro, Jens Bache, Gentofte provsti og Eli Hagerup, Vallensbæk. Privatfoto
Fra højre ses stiftskontorchef Annette Nordenbæk, i midten i blå jakke bispekandidat Peter Birch omgivet af Hjørdis Kjærgaard, Præstebro, Jens Bache, Gentofte provsti og Eli Hagerup, Vallensbæk. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bispekandidat er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bispekandidat er klar
Furesø Avis - 14. september 2020 kl. 11:05

valg Peter birch, der i dag er provst, er opstillingsparat, når der skal vælges ny biskop i Helsingør Stift, som Furesø er en del af. opbakningen gælder også i Ballerup-Furesø Provsti, fremgår det af en pressemeddelelse fra Peter Birchs kampagne for at blive valgt.

Forleden kunne kandidaten aflevere en liste med 150 stillere.

" "Jeg er selvfølgelig meget glad for den solide støtte og er særligt glad for, at det er en bred opbakning fra hele stiftet og fra hele den kirkelige bredde, vi har i Helsingør Stift. At være biskop bygger på tillid og evne til at favne mangfoldigheden, og det vil jeg efter bedste evne forsøge at leve op til, hvis det er mig, der bliver valgt. Nu glæder jeg mig til at møde mine modkandidater og alle de stemmeberettigede til debatmøder. Jeg vil kæmpe for en folkekirke, der har en central placering i samfundet. Det kan kun ske, hvis vi fastholder en lokal forankring i stærke og selvstændige menighedsråd, hvis folkekirken er et godt sted at arbejde og hvis der er plads til at tænke nyt i forhold til det, der er vores opgave: evangeliets forkyndelse i ord og handling. Et bispevalg giver mulighed for at diskutere folkekirkens nutid og fremtid, og jeg ser frem til at præsentere mine bud," siger Peter Birch i pressemeddelelsen.

Den næste biskop i Helsingør Stift afløser den nuværende biskop, Lise-Lotte Rebel, der falder for aldersgrænsen og går af 31. januar 2021. Samme dag er der bispevielse i Sct. Olai Kirke, domkirken i Helsingør.

Peter Birch er 58 år gammel og har været præst siden 1990. Han er i dag sognepræst i Hellerup og provst i Gentofte Provsti (siden 2013) og formand for Provsteforeningen. Han har tidligere været kirkeredaktør på Kristeligt Dagblad og forlagschef i Bibelselskabet.

jbt

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?