23. januar 2021
Furesøbad. Arkivfoto: Allan Nørregaard
Furesøbad. Arkivfoto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badevand: Borgere kan roligt hoppe i vandet ved Furesøbad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badevand: Borgere kan roligt hoppe i vandet ved Furesøbad

Tre steder ved Furesøen i Rudersdal Kommune er der opblomstring af giftige alger. Men ikke ved Furesøbad, lyder det fra Furesø Kommune

Furesø Avis - 30. juli 2020 kl. 16:45

På grund af en kraftig opblomstring af blågrønne alger, fraråder Rudersdal Kommune badning i Furesøen, som med sine 37 meter er landets dybeste sø. Det gælder områderne ved Birkerød Roklub, Kinabugten i Furesø og badeanlægget ved Holte Roklub.

De giftige alger kan give hudirritation eller dårlig mave. Borgerne, der ønsker at bade ved Furesøbad, kan dog tage det helt roligt, for her er badevandet fint. Hos Furesøbad holder de hver dag øje med vandets tilstand.

"Sigtbarheden er ret høj i øjeblikket, så der er ikke noget på nuværende tidspunkt. Hvis det ikke er muligt at bade sætter vi først skilte op, og derefter annoncerer vi det på vores hjemmeside. Det har været nedadgående med alger de seneste år, for fem-seks år siden var der mere," siger Michael Bay Olsen fra Furesøbad.

Kommer an på vinden

Afdelingsleder i Natur og Miljø i Furesø Kommune, Susanna Kjær Nielsen, fortæller også, at det er lang tid siden, at der har været problemer med alger ved Furesøbad.

"Det er flere år siden. Der er langt oftere problemer ved Rudersdal Kommune. Det kommer meget an på, hvordan vinden blæser, og lige nu er der vestenvind, som betyder, at algerne blæser væk fra Furesøbad. I Doktorens Bugt i Farum Sø er der heller ikke problemer med alger," siger hun.

Susanna Kjær Nielsen råder dog borgerne til selv at være opmærksomme på vandet, da alger kan flytte sig fra time til time.

"Man skal altid selv holde øje med vandet og følge de generelle baderåd. Hvis vandet er meget grønt, og du ikke kan se dine fødder, når vandet går til knæet, skal du ikke bade. Hunde skal heller ikke gå ud eller drikke vandet. Hvis vandet derimod er klart, skal du ikke være bekymret," siger hun.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?