6. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afviser kritik: Bondo svigter på ingen måde Furesø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afviser kritik: Bondo svigter på ingen måde Furesø
Furesø Avis - 11. februar 2020 kl. 14:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

svar Gustav Juul, gruppeformand for Venstre i Furesø, er tirsdag ude med kritik af Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen, der sammen med 14 andre socialdemokratiske borgmestre ikke har underskrevet et fælles brev fra en række hovedstadskommuner til regeringen.

arrow Læs også: Gustav Juul er ude med riven: Det virker som om, at Bondo har stukket hovedet ind under skildpaddeskjoldet

Borgmesteren er bortrejst, men den fungerende mand i stolen, viceborgmester Preben Sandberg Pettersson afviser kritikken i et skriftligt svar til Furesø Avis:

"Borgmester Ole Bondo svigter på ingen måde Furesø. Borgmesteren har på vegne af et enigt byråd i de seneste to uger siden kritiseret forslaget til en ny udligningsaftale utvetydigt og ganske kraftigt," står der i svaret.

"Jeg tror ikke, mange kan have overhørt hans kritik heller ikke på Christiansborg. Siden har telefonerne ikke været tavse, kan jeg fortælle. Det har været et enigt byråd med borgmesteren i spidsen, der gør deres indflydelse gældende på forskellig, målrettet facon med de samme mærkesager på vegne af Furesø for at få det bedst mulige resultat. Juul og borgmesteren har jo også sammen været igang, men det har Juul måske glemt i sin iver for kritisere Ole Bondo," lyder det videre fra Pettersson og fortæller, at der er dialog i gang mellem de nordsjællandske kommuner.

Vi - Furesø - taler bestemt også sammen med andre nordsjællandske kommuner, og arbejder for en fair udligningsordning. I Furesø betaler vi oven i en udligningen årligt 123 mio. kr. af på gælden fra Farum-tiden, der stadig er 2,3 mia. kr. I dag udgør den samlede betaling - gældsafvikling og udligning - mere end 20 pct. af Furesøs årlige budget. Derfor er vi i Furesø i en særlig situation. Og derfor skal Furesø også alliere sig med kommuner uden for Nordsjælland på tværs af partiskel. Vi har opfordret Christiansborg til at tænke kommunernes samlede udfordringer med og foreslået et loft for stigningen i udligningen, en mere fair udligning af selskabsskatten og mere vægt på de udgifter der følge af den demografiske udvikling. Det arbejder vi stadigt for. Det er uhyre vigtigt, at vi som byråd står sammen og allierer os med mange andre kommuner samt søger at påvirke regeringen og Christiansborg. Målet er at opnå en retfærdig og holdbar udligningsordning. Det er langt vigtigere end at bruge tid og kræfter på at rette beskyldninger dem man burde stå sammen med," lyder det fra den fungerende borgmester.

jbt

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?