31. juli 2021
Haven ved Willumsens Museum vil de næste par år gennemgå en 'vild' forvandling. Foto: Willumsens Museum
Haven ved Willumsens Museum vil de næste par år gennemgå en 'vild' forvandling. Foto: Willumsens Museum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Willumsens Museum får helt nyt udstillingsrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Willumsens Museum får helt nyt udstillingsrum

Haven omkring Willumsens Museum skal nu gøres mere mangfoldig for at booste biodiversiteten. Samtidig vil den fremover blive inddraget til udstillinger og aktiviteter

Frederikssund - 10. juni 2021 kl. 08:03
Af Birgitte Masson

Den store plæne på Willumsens Museum, hvor kunstneren selv er stedt til hvile sammen med sin hustru Edith, vil i de kommende år gennemgå en forvandling.

Planen er, at haven omkring Willumsens Museum skal omlægges til et mere indbydende og interessant parkmiljø. Det ønsker man dels for at booste biodiversiteten med en mere vild natur, men også som et led i at inddrage udendørsarealet til udstillinger og forskellige slags aktiviteter.

På den måde vil det give borgerne nye og anderledes kunstneriske oplevelser, og man håber, at det kan være med til at udviske skellet mellem museet og lokalområdet. Med andre ord, vil en inddragelse af udearealerne efter alt at dømme gøre det lettere for folk at træde 'indenfor' i museumsverdenen.

Lisbeth Lund direktør Willumsens Museum;

"Grundlæggende har vi sat fokus på, hvordan vi kan inddrage parken i vores aktiviteter," siger direktør på Willumsens Museum Lisbeth Lund.

"Vi har en skøn park, der ikke rigtigt bliver brugt. Corona gjorde, at vi i højere grad begyndte at tænke i udendørs aktiviteter og kunst. Noget, som går godt i tråd med Willumsens værker, hvor der indgår meget natur, og hvor det ikke er den trimmede have, man ser.

Det var han ikke vild med. Derfor vil parken også blive mere vild, samtidig synes vi, at det er vigtigt at støtte op om biodiversiteten." Lisbeth Lund fortæller, at museet for nogle mennesker kan virke meget lukket, derfor skal forskellige udendørs aktiviteter medvirke til at gøre museet langt mere synligt, så folk kan fornemme, hvad der sker indenfor i den store museumsbygning.

"Hvis der sker noget i parken, vil det måske også være med til at åbne museet op, så folk får lyst til at træde indenfor," siger Lisbeth Lund.

Processen vil være delt op i tre faser, hvor første step er, at omdanne noget af den store plæne til græsflader, der må blive 15 cm højt, inden det slås. Der skal anlægges to store, runde bede med blomsterenge.

Ligesom der skal anlægges bede langs J.F. Willumsensvej og i et 30 meter snoet bælte langs beplantningen af buske og træer op langs Rosenvænget. Dette arbejde påbegyndes i denne måned.

Det er meningen, at græs og urter skal vokse vildt, ligesom nedfaldne grene skal få lov at efterlades visse steder.

Til efteråret lægges blomsterløg i græsset og i den nyanlagte blomstereng, såsom erantis vintergækker og anemoner. Det er planen, at skoleklasser skal putte løgene i jorden.

Den sidste fase i anlægsarbejdet bliver at så blomsterblanding i et snoet bed på 400m2 ind mod Rosenvænget og Rosenvej.

Finansieringen af projektet sker dels gennem besparelser ved ændring af plejen, sponsorat fra Hede Danmark og af Willumsens Museum.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?