12. december 2018
Christensen og Co Arkitekter A/S (CCO), Moe A/S og Marianne Levinsen Landskab står bag vinderforslaget til nyt havnebad i Frederikssund Havn.
gallery icon

Se billedserie

Christensen og Co Arkitekter A/S (CCO), Moe A/S og Marianne Levinsen Landskab står bag vinderforslaget til nyt havnebad i Frederikssund Havn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinderforslag: Cirkelformet havnebad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinderforslag: Cirkelformet havnebad
Opdateret 12. januar 2018 kl. 16:53
Frederikssund - 12. januar 2018 kl. 13:49
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En enig bedømmelseskomité har peget på Christensen og Co Arkitekter A/S (CCO), Moe A/S og Marianne Levinsen Landskabs forslag til, hvordan et havne- og kulturbad i Frederikssund Havn skal se ud, skriver Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse.

Vinderprojektet bliver i pressemeddelelsen beskrevet som en elegant og funktionel løsning, som giver mulighed for både sommer- og vinterbadning, undervisning, arrangementer og meget mere.

Det var en enig bedømmelseskomité, der pegede på vinderprojektet som det bedste af de forslag, de fire prækvalificerede teams havde indgivet. I alt havde 17 teams budt ind på opgaven.

- Det bliver et flot Kultur- og Havnebad, der løser de funktioner, som Frederikssund Ny Initiativråd og Frederikssund Kommune ønsker i et havnebad. Det bliver flot indpasset i naturen og nærområdet, det giver optimale rammer om vinterbadning og det giver byen et nyt mødested og vartegn, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

Kultur- og havnebadet bliver bygget af bæredygtige materialer. Det får form som en cirkel, der flyder på fjorden, og det bliver bygget med fossileret træ, der falder flot ind i naturen, som omgiver havnebadet. Træet vil med tiden ændre sig, så det får en farve, der minder om sølv.

Inde i cirklen vil der være et badebassin og et svømmebassin. Der vil være solterrasser, udsigtsplatform, depotrum og rørebassiner med krabber og andre havdyr. Vinterbaderne kan glæde sig over, at der bliver en terrasse direkte ud til fjorden, hvorfra man kan springe i vandet og bagefter gå direkte i sauna eller ind i omklædningsrummene.

- Vi er meget glade for at have vundet den inspirerende opgave om Frederikssund Kultur- og Havnebad. Vi glæder os til at samarbejde med Frederikssund Kommune om et havnebad, der både er smukt og funktionelt for vinterbaderen og de mange sommergæster, siger Michael Christensen, kreativ direktør og grundlægger af Christensen & Co. Arkitekter i pressemeddelelsen.

Frederikssund Ny Initiativråd står bag ideen om et Kultur- og Havnebad, og de glæder sig derfor over, at der nu er valgt et projekt og havnebadet er kommet endnu et skridt nærmere.

- I Frederikssund Ny Initiativråd har en gruppe af frivillige siden 2013 arbejdet målrettet og kreativt med at etablere et havnebad i Frederikssund. Vi har formgivet rammerne for en badefacilitet i pagt med naturen til gavn for byens og regionens borgere, og er stolte over at vi, i samarbejde med fondene, har tiltrukket godt og vel halvdelen af anlægsudgifterne til havnebadet. Jeg vil kalde det for en stor sejr for et frivilligt borgerinitiativ i Frederikssund, siger Lars Jepsen-Sølvhøj fra Frederikssund Ny Initiativråd.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk