3. juni 2020
Henrik Grundtmann står igen i år bag designet af kulisserne til årets vikingespil »Heids hævn«, der spilles til sommer. Hans datter Connie Grundtmann har i år overtaget jobbet som rekvisitør fra sin mor. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Henrik Grundtmann står igen i år bag designet af kulisserne til årets vikingespil »Heids hævn«, der spilles til sommer. Hans datter Connie Grundtmann har i år overtaget jobbet som rekvisitør fra sin mor. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingescenen samler fire verdener i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingescenen samler fire verdener i år
Opdateret 16. februar 2018 kl. 08:26
Frederikssund - 16. februar 2018 kl. 05:47
Af Tanja Straagaard Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der venter igen i år en helt ny scenografi til sommerens Vikingespil, der byder på masser af intriger, drab og kærlighed. Scenedesignet til den årlige forestilling er nu færdigt, og de store kulisser skal snart bygges, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Med titlen »Heids hævn« er der heller ingen tvivl om, at et stort drama er på vej til Vikingescenen på Kalvøen. Handlingen går på, at Jættekvinden Angerboda spreder ondskab i menneskes verden og brændes derfor på bålet af guderne, men nogle ting kan ikke dø, og Angerboda vender tilbage fra dødsriget som den unge jættepige Heid med én mission - hun vil have hævn ved at starte Ragnarock, verdens undergang.

Brødet er slået stort op, og det betyder også store kulisser. Til at løse den opgave er Henrik Grundtmann, der i over 15 år har designet kulisserne.

- Der kommer virkelig til at ske mange ting. Forestillingen starter og slutter med et kæmpe brag. Det er en helt ny scenografi i år, og der venter mange overraskelser, fortæller han.

Fire universer vil blive forenet i årets vikingespil. Publikum vil både blive taget med til menneskeverdenen i Midgård, gudernes hjem i Åsgard og jætternes rige i Udgård. Til at illustrere det har Henrik Grundtmann designet en ti meter lang og fem meter høj drejescene.

I den modsatte ende af scenen finder man det fjerde univers, dødsriget Hel, men den del af scenografien vil Henrik Grundtmann ikke fortælle om endnu, for det skal være en overraskelse.

»Heids Hævn« spilles fra den 22. juni til 15. juli 2018 på Vikingepladsen på Kalvøvej i Frederikssund.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis fredag den 16. februar.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?