5. juni 2020
IMG_2531
gallery icon

Se billedserie

Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingernes hus 'Gimle' brænder på Kalvøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingernes hus 'Gimle' brænder på Kalvøen
Opdateret 19. marts 2020 kl. 21:41
Frederikssund - 19. marts 2020 kl. 20:42
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brandbiler fra Frederiksborg Brand & Redning rykker netop nu ud til Kalvøen i Frederikssund, hvor det brænder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Ny brandudrykning til Gimle

Der blev slået alarm klokken 20.10, og ifølge vagtchefen ved Nordsjællands Politi, Jakob Tofte, er der meldinger om høje flammer ved nogle vikingehuse.

- Det er lidt for tidligt at sige endnu, hvad det er, lyder det fra vagtchefen.

Vikingernes kiosk og kostumelager

Ved 21-tiden har Frederiksborg Amts Avis fået bekræftet, at der er tale om den cirka 25 år gamle to etages træbygning Gimle, der fungerer som kiosk for de medvirkende ved vikingespillet om sommeren, og som har lager, systue og kostumeafdeling på første sal.

- Det hele er væk, har jeg fået at vide. Det er historiske kostumer fra årtiers vikingespil. Jeg får nok ikke sovet meget i nat, siger Camilla Dupont, formand for Frederikssund Vikingespil, der efter eget udsagn er blevet kimet ned af andre, men som ikke selv har været på stedet endnu.

På pause på grund af corona

Vikingespillet har som følge af regeringens nedlukning af Danmark i to uger været nødsaget til at sætte forberedelserne til sommerens vikingespil på pause, så der har ifølge Camilla Dupont ikke været møder i den seneste uges tid på vikingepladsen.

- Der er ofte vikinger, der går tur og holder lidt øje. Vi har tit problemer med unge, der samles derude, siger hun.

Klokken 21.40 fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, at brandårsagen skal undersøges nærmere af brandteknikerne i løbet af fredagen.

Nordsjællands Politi meldte klokken 21.08 på Twitter, at der ikke var personer i bygningen og opfordrede iøvrigt »nysgerrige sjæle til at blive hjemme og fortsætte vores fælles indsats mod corona«.

arrow Vikingerne græder efter brand
20. marts 2020 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:44
arrow Se billederne: Her brænder Gimle
20. marts 2020 kl. 10:12 Opdateret: kl. 10:12
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?