7. maj 2021
Det gamle Gimle brændte i en mystisk brand sidste år i marts, men nu er et nyt Gimle på vej. Torsdag blev der fejret rejsegilde.
gallery icon

Se billedserie

Det gamle Gimle brændte i en mystisk brand sidste år i marts, men nu er et nyt Gimle på vej. Torsdag blev der fejret rejsegilde.
Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingerne har mærket Ragnarok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingerne har mærket Ragnarok
Frederikssund - 29. april 2021 kl. 14:19
Af Maj-Britt Holm

Der duftede af grillpølser, og der blev hygget med øl og sodavand, da Frederikssund Vikingespil torsdag kunne fejre rejsegilde for den nye foreningsbygning, Gimle på vikingebopladsen.

Den gamle bygning brændte den 19. marts sidste år og med den gik 500 vikingekostumer fra syv årtiers vikingespil, systue og værksted til. Omstændighederne omkring branden er aldrig blevet opklaret, og når formand Camilla Dupont ser tilbage på de seneste ti måneder, så var det med mytologiens historier om Ragnarok som ramme.

- I følge myten skal de lykkelige leve evigt, når verden er fornyet efter Ragnarok. Vi har oplevet og overlevet Ragnarok, for med en ildebrand og alle aktiviteter aflyst i et år, så er vi tæt på Ragnarok for både foreningens økonomi og for alle vikingerne, der savner Gimle, sagde hun blandt andet i sin tale.

- Så jeg kan godt afsløre for alle jer, der ikke er vikinger, at dem, der lever og kommer i Gimle, de er lykkelige i dag. Det er alle os vikinger, der hver på vores måde slider og slæber for fællesskabet, Frederikssund Vikingespil. I det gamle Gimle snurrer symaskinerne hele vinteren og foråret. Og hos Gitte og Maria kan man sig en sandwich, en kold øl eller varm kop kaffe og måske en røverhistorie. Nogle gange skal børn have et plaster på eller lidt slik og når forestillingen er slut, så er der liv og glade dage i Gimle, fortalte Camilla Dupont.

Det nye hus har kostet 2,6 millioner kroner. En stor del af udgifterne er dækket af forsikringen suppleret med vikingernes egne midler og sponsorstøtte, så derfor var der også en varm tak til vikingespillets økonomiske støtter.

- Jeres støtte betyder uendeligt meget for os, lød det fra formanden.

Det er Frederikssund-firmaerne 3Byg Tag & Facade, Fjordbyernes Tagdækning, EL-ABC og Henrik S. Larsen, der står for genopførslen af Gimle.

1382458
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?