6. juli 2020
Benjamin Boraghi og Jan Baun spiller Svend Tveskæg og Harald Blåtand, der kommer i strid på grund af deres tro. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Benjamin Boraghi og Jan Baun spiller Svend Tveskæg og Harald Blåtand, der kommer i strid på grund af deres tro. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikinger strides om tro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikinger strides om tro
Opdateret 14. februar 2017 kl. 08:47
Frederikssund - 13. februar 2017 kl. 05:24
Af Annemette Ross Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvilken religion er den bedste? Det er spørgsmålet, der splitter far og søn i Frederikssund Vikingespils kommende forestilling »Harald Blåtand«. Efter eget udsagn på den store Jellinge-sten var det jo Harald Blåtand, der kristnede danerne, og i vikingespillet kommer det som en stor overraskelse for sønnen Svend Tveskæg, der stadig sværger til de gamle guder i asatroen.

Efter audition i januar satte instruktør Louise Schouw navn på alle rollerne, og valgte 39-årige Jan Baun til titelrollen som Harald Blåtand og 26-årige Benjamin Boraghi til rollen som sønnen Svend Tveskæg, og hovedrolleindehaverne er meget glade for at være blevet valgt.

- Det har jeg det jo superfedt med. Det er en fantastisk rolle og en supergod karakter, som jeg glæder mig rigtigt meget til at udvikle og lære at kende, hvad han er for en type. Jeg har kun læst manuskriptet én gang, men det skal nok blive godt, siger Jan Baun, der har været med i vikingespillet i 27 år.

For Benjamin Boraghi er det 7. sæson, han er med. Han er vokset op i Allerød, men blev lokket med i spillet af gode venner, og har tidligere spillet både små og store roller.

- Jeg er ovenud lykkelig over, at Louise gav mig den her rolle. Jeg blev nærmest blown away, da hun ringede, siger han.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?