23. november 2017
Action...

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Action... Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikinger slap ud af deres hi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikinger slap ud af deres hi
Frederikssund - 15. maj 2017 kl. 05:42
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er et startskud og en festdag. Man har gået og ventet og glædet sig til at se hinanden igen - det er lidt som at komme ud fra sit hi.

Sådan siger formand for Frederikssund Vikingespil, Jesper Wittenburg, som sammen med de øvrige vikinger søndag mødtes for første gang i år på vikingespillets scene på Kalvøen i Frederikssund. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Formanden og de øvrige rollehavere i årets vikingespil, Harald Blåtand, har ganske vist øvet stykket siden februar, men søndag var første gang, alle medvirkende, herunder også aktørerne, var med på scenen.

- Det er i dag, vi samler det hele. Vi lægger lige som første lag på og gennemspiller stykket. Så kommer der gradvist mere og mere på. Fægterne skal med, der kommer kostumer, lys, lyd og meget mere, som tiden går nu, siger instruktør Louise Schouw.

Blandt de medvirkende er 39-årige Jan Baun, som skal spille Svend Tveskæg, en af de helt store roller i stykket.

Det er 27. gang, han er med i vikingespillet, så han ved om nogen, hvad det vil sige at spille viking en hel sommer. Også han havde set frem til søndagens samling med længsel.

- Det er i dag, vi kan hilse på hinanden. Her møder man dem, man ikke har set længe, og det er altid dejligt, fordi vi har det som én stor familie. Men det er også her, vi kan se, om der er nogle, man kender, der er faldet fra, eller nogle nye, som er med for første gang. Derfor handler dagen i dag også om at byde de nye velkommen og tage godt imod dem, siger Jan Baun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk