3. juni 2020
Aktørerne gennemspiller Frederikssund Vikingespils forestilling »Uffe Vermundssøn« søndag på Kalvøen.
gallery icon

Se billedserie

Aktørerne gennemspiller Frederikssund Vikingespils forestilling »Uffe Vermundssøn« søndag på Kalvøen.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikinger er kommet på græs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikinger er kommet på græs
Frederikssund - 20. maj 2019 kl. 05:40
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var som et sikkert tegn på sommerens komme, at Frederikssund-vikingerne søndag tog fat på udendørs prøver for alle medvirkende i vikingespillet »Uffe Vermundssøn«, der har premiere om præcis en måned.

Hele foråret er der øvet på roller og replikker ved indendørs læseprøver, som kulminerede med indspilning af et lydbånd, der siden er blevet tilpasset og timet til forholdene på Kalvøens friluftsscene. Søndag var det så endelig tid til sæsonens første fælles prøver under åben himmel.

- Vi gør altid sådan, at de rolleindehaverne spiller stykket igennem, så aktørerne får fornemmelsen af, hvad stykket handler om, forklarede Camilla Dupont, formand for Frederikssund Vikingespil, der har været med, siden hun lå i sin mors mave.

Den skuespil-uddannede Bo Skødebjerg instruerer »Uffe Vermundssøn«, som er skrevet af de garvede vikinger Anne-Marie Jørgensen og Ole Zester, der har ladet sig inspirere af den gamle fortælling om Uffe hin Spage fra Saxo Grammaticus.

Der er 57 rolleindehavere i »Uffe Vermundssøn«, som er Anne-Marie Jørgensen og Ole Zesters tredje vikingespil. Dertil kommer omkring 100 aktører, der skaber dynamik i såvel landsbyliv som kampscener. Vikingespillet har 550 betalende medlemmer, heraf over 400 aktive personer, som tager sig af alt fra at stå på scenen til blandt andet at male træværk, sælge kaffe og lave rundvisninger på pladsen.

»Uffe Vermundssøn« har premiere fredag den 21. juni og spiller til og med søndag den 14. juli, bortset fra mandage.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag den 20. maj 2019.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?