2. juni 2020
Benthe Aagaard (t.v.), der er ansvarlig for systuen, og instruktør Louise Schouw (t.h.), diskuterer et par detaljer på Ulrike Wlukas kostume som gydje, der er en kvindelig præst.
gallery icon

Se billedserie

Benthe Aagaard (t.v.), der er ansvarlig for systuen, og instruktør Louise Schouw (t.h.), diskuterer et par detaljer på Ulrike Wlukas kostume som gydje, der er en kvindelig præst.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikinger der matcher

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikinger der matcher
Opdateret 01. juni 2015 kl. 16:00
Frederikssund - 01. juni 2015 kl. 05:59
Af Annemette Ross
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når publikum fra premieren fredag den 19. jun bænker sig til Frederikssund Vikingespils nye udgave af »Hroar og Helge«, så hjælper kostumerne dem på vej til at finde ud af, hvem, der er i familie med hvem, og hvor de forskellige roller hører til.

Så når Hroar og Helge, deres far kong Halfdan og andre i deres familie er på scenen, kan man blandt andet se, at de hører sammen via et »gulvtæppe«, der går igen i dragterne, og når Halfdans dronning Tove gifter sig med den onde kong Frode for at få ham til at skåne sønnerne, så skifter hendes tøj også til Frodes blå farve.

- Så man kan se, at hun går over til fjenden for sønnernes skyld, forklarer Benthe Aagaard, der er ansvarlig for systuen, hvor i alt 14 kvinder syr kostumer til årets forestilling.

Søndag var der kostumeprøver i systuen på første sal i »Gimle« på vikingebopladsen på Kalvøen, og vikingespillets nye instruktør Louise Schouw synes, det er sjovt at være med til kostumeprøver

- Det er jo ret tjekket og fantastisk, at man kommer op til systuen, og så står der 10 damer, der har syet i flere måneder, og de er tjekkede, siger Louise Schouw.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag den 1. juni.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?