23. marts 2019
Michael Tøgersen (t.v.) taler i megafon på Frederikssund S-togsstation til de fremmødte i motorvejsmarchen. Foto: Ea Lykke Schausen
gallery icon

Se billedserie

Michael Tøgersen (t.v.) taler i megafon på Frederikssund S-togsstation til de fremmødte i motorvejsmarchen. Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Motorvejsmarch har kurs mod Tinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Motorvejsmarch har kurs mod Tinget
Opdateret 15. november 2018 kl. 15:52
Frederikssund - 15. november 2018 kl. 15:40
Af Ea Lykke Schausen og Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En upolitisk motorvejsmarch ruller lige nu med S-toget fra Frederikssund via Egedal, Ølstykke og Stenløse stationer til København, hvor deltagerne sætter kurs mod Christiansborg, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Motorvejsmarch nåede helt til Christiansborg

22 mennesker mødtes på Frederikssund Station, hvor initiativtageren Michael Tøgersen talte til de fremmødte ved Stationsskulpturen som privatperson. Men der er forventninger om, at mange flere støder til efter arbejde, når marchen når til Nørreport Station, lyder det fra Frederiksborg Amts Avis'/sn.dk's udsendte reporter, der følger marchen.

- Det kan være, vi kommer til at fylde, men vi skal også ses, lød det fra Michael Tøgersen, som også er kendt som byrådsmedlem for Venstre og formand for Frederikssund Erhverv, selv om det ikke er i de roller, han optræder på motorvejsmarchen.

Formålet med marchen er at lægge et pres i finanslovsforhandlingerne, idet Folketinget vedtog anlægsloven for Frederikssundmotorvejen for snart ni år siden, og kun de to første etaper er gennemført. Politikerne mangler stadig at finde pengene til tredje og sidste del af projektet fra Måløv til Frederikssund, som pendlere og virksomhedsledere mener, der er desperat behov for, fordi bilister og erhvervschauffører bruger lang tid på at holde i kø på vejene.

- Vi havde sikkert været mange flere, hvis folk ikke skulle holde i kø på motorvejen, jokes der med i toget, hvor der også synes en sang til lejligheden »Frederikssundmotorvejen på finansloven nu« synges i S-toget til melodien »Nu falmer skoven trindt om land«.

Bestemmelsesstedet for motorvejsmarchen er pladsen for Thorvaldsens Museum, hvor Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen og hans viv folketingsmedlem Pia Adelsteen (DF) tager imod marchdeltagerne.

arrow Video: - Vi glæder os allerede til motorvejen
15. november 2018 kl. 17:42 Opdateret: kl. 18:36
arrow - Hallo-hallo« Vi vil have motorvej NU!
15. november 2018 kl. 16:46 Opdateret: kl. 16:46

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede