1. august 2021
De fleste vil gerne bo i en kommune i udvikling. Færre ønsker, at udviklingen sker tæt på dem. Det er det politiske dilemma i byudvikling, siger Jørgen Bech (V).
De fleste vil gerne bo i en kommune i udvikling. Færre ønsker, at udviklingen sker tæt på dem. Det er det politiske dilemma i byudvikling, siger Jørgen Bech (V).
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstremand forstår ikke kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Venstremand forstår ikke kritik
Frederikssund - 04. maj 2020 kl. 19:00
Af Henrik Helmer Petersen

Det nye lokalpolitiske parti i Frederikssund, Fjordlandslisten er i høj grad dannet som en protest mod den måde, det kommunale plan- og miljøudvalg med venstremanden Jørgen Bech i spidsen forvalter udviklingen af Frederikssund.

i Frederiksborg Amts Avis tirsdag fortæller han, hvordan han tager det.

- Vi har et demokrati, og jeg vil ønske det nye parti alt mulig held og lykke. Jeg får ikke ondt i maven af det, siger han.

Jørgen Bech forstår ikke beskyldningen om, at plan- og miljøudvalget og han handler ufornuftigt og hen over hovedet på kommunens borgere.

- Vi følger kommuneplanen, og vi giver udelukkende tilladelse til byggerier, hvor kommuneplanen lægger op til det, siger han.

Han gør opmærksom på, at Frederikssund er en kommune i udvikling, og at der derfor er flere byggerier i gang og endnu flere i vente.

- Udviklingen er gået fra Hovedstaden ud af den såkaldte fingerplan, og nu er den for alvor kommet til Frederikssund som yderste led på den finger. Derfor sker her meget.

Fingerplanen pålægger kommunen at bygge stationsnært.

Jørgen Bech nævner et konkret byggeprojekt:

- Når vi giver byggetilladelse til en fireetagers og en syvetagers beboelsesejendom på Lærkevej, er det fordi, området ligger stationsnært. Vi følger fingerplanen. Vi kunne i den forbindelse at have valgt at givet tilladelse til et aflagt femetagers hus frem for at give tillladelse til det smallere punkthus på syv etager, men vores vurdering var, at det syvetagers hus giver mere luft og bedre plads i området. Derfor var det sund fornuft at vælge den løsning.

På samme måde afviser han kritikken af, at lokalplaner og byggetilladelser andre steder er givet hovedløst.

- På Kignæsbakken i Jægerspris havde den daværende Jægerspris Kommune allerede langt planen for, at de sidste 12 fritidshuse i området kunne bygges. Vi gav bare byggetilladelsen, hvad vi er forpligtet til, når først lokalplanen allerede er der.

- Ved Thorstedlund i Græse Bakkeby blev vi præsenteret for et boligbyggeri, der indbefattede, at den gamle gård blev revet ned. Men vi valgte et boligbyggeri, hvor den gamle gård bevares. Vi kunne også have givet tilladelse til erhverv på området, men det gjorde vi ikke. Vi lyttede til den sunde fornuft og fandt det bedste projekt for området, siger Jørgen Bech.

Jørgen Bech forudser, at der kommer mange høringssvar og protester, når Vinge for alvor skal bygges ud blandt andet med mange ejendomme i højden.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?