1. juni 2020
Frederiksborg Brand & Redning har lagt watertubes ud for at forhindre oversvømmelse af krydset J.F. Willumsensvej og Færgevej tæt ved Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund. Foto: Maj-Britt Holm
Frederiksborg Brand & Redning har lagt watertubes ud for at forhindre oversvømmelse af krydset J.F. Willumsensvej og Færgevej tæt ved Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varsel om høj vandstand er nedjusteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varsel om høj vandstand er nedjusteret
Frederikssund - 14. januar 2019 kl. 14:57
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DMI har nedjusteret varsel om høj vandstand fra 110-145 centimeter til 110-130 centimeter for de nordsjællandske kyster og Roskilde Fjord og Isefjorden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Beboere i kystnære områder slap med skrækken

Det oplyser Kristian Nabe-Nielsen, der er teknisk direktør i Frederikssund Kommune og med i krisestaben, som blev nedsat i weekenden som reaktion på varslet om risiko for farligt vejr og stormflod.

Dermed ser der ikke ud til at være risiko for oversvømmelser af kystnære huse i denne omgang, hvilket der kunne være bekymringer om med de første varsler.

- Vi opretholder beredskabet. Vi har lagt watertubes ud, og så kan vi lige så godt lade dem blive liggende. Men vi forventer ikke, der sker noget som helst. Vi sikret kommunal ejendom, men der er områder, hvor selv lave vandstandsstigninger har betydning. Vi tror dog ikke, at sommerhusområdet Hyllingeriis bliver berørt, men vandet kan godt komme tæt på, siger Kristian Nabe-Nielsen, som peger på, at beslutningen om at sikre Kignæshallen i Jægerspris watertubes hele vejen rundt om og sikring af krydset J. F. Willumsens Vej og Færgevej ved Kronprins Frederiks Bro er en naturlig konsekvens af forløbet med stormen Alfrieda, hvor der var usikkerhed om prognoser og varsler for, hvor meget vandet kunne stige.

Ifølge DMI er det den kraftige blæst over Danmark, der forårsager forhøjet vandstand, som især vil ramme Isefjorden og Roskilde Fjord. Her er der varsel for forhøjet vandstand indtil midt på aftenen. Vandstanden forventes at stige til mellem 110 centimeter og 130 dentimeter over normal vandstand (DVR90). Varselskriteriet for forhøjet vandstand er 125 cm over normal vandstand.

Den højeste vandstand forventes mandag aften i Frederikssund og Roskilde. Ved stormen Alfrieda var det ved Jægerspris, at myndighederne forventede den højeste vandstand. Men denne gang ventes vandet at stå højst syd for Kronprins Frederiks Bro.

- Det tager længere tid for vandet at løbe ind i Roskilde Fjord, og det tager længere tid at få det ud. Det gør, at det kan stuve op, forklarer Kristian Nabe-Nielsen.

arrow Se mere forhøjet vandstand
14. januar 2019 kl. 17:32 Opdateret: kl. 17:40
arrow Forhøjet vandstand: Se billederne
14. januar 2019 kl. 16:18 Opdateret: kl. 17:31
arrow Billeder: Skumsprøjt på Halsnæs
14. januar 2019 kl. 14:37 Opdateret: kl. 15:43
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?