29. maj 2020
Frederiksborg Brand & Redning holder et vågent øje med vandstandene i Roskilde Fjord og Isefjorden her på årets første dag, hvor DMI varsler forhøjet vandstand. Foto: Lars Skov
Frederiksborg Brand & Redning holder et vågent øje med vandstandene i Roskilde Fjord og Isefjorden her på årets første dag, hvor DMI varsler forhøjet vandstand. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vågne øjne på vandstand i begge fjorde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vågne øjne på vandstand i begge fjorde
Frederikssund - 01. januar 2019 kl. 12:09
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En krisestab mødes tirsdag ved middagstid på Frederikssund Rådhus for at drøfte eventuelle beredskabsinitiativer i forbindelse med DMI's varsel om forhøjet vandstand, ikke bare i Roskilde Fjord, men også i Isefjorden, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Nervøse borgere kan hente sandsække

Ifølge DMI's prognoser vil vandstanden i Isefjorden toppe med 122 centimeter over daglige vande ved Kyndbyværket tirsdag aften i tidsrummet klokken 19.40 til 20.20, mens vandstanden i Roskilde Fjord ved Kignæs Havn i Jægerspris vil toppe med 129 centimeter klokken 21.40-22.10 og med 114 centimeter ved Frederikssund Syd klokken 22.00 til 22.30.

Men der er ikke bekymring for, at vandstanden skal nå et kritisk niveau som under stormfloden Bodil for mere end fem år siden.

- Vi har overvåget vandstanden i tæt samarbejde med DMI i de seneste 24 timer. Med et varsel om 130-140 centimeter over daglige vande vurderer vi, at der kan komme vand på kørebanen enkelte steder, siger Ole Hermansen, chef for operativ afdeling hos Frederiksborg Brand & Redning.

Krisestaben består af ledere fra Frederikssund Kommune og Frederiksborg Brand & Redning.

arrow Vandstand forventes ikke at blive kritisk
31. december 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:08
arrow Igen frygt for oversvømmelse: Beredskab står klar
31. december 2018 kl. 00:02 Opdateret: kl. 10:04
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?