26. oktober 2020
Frederikssund Forenede Boldklubbers U19 trup kommer først ud at spille, når det er konstateret, at de ikke er smittet med Covid-19, som to spillere er testet positive for efter en pokalkamp i Brønshøj i sidste uge. Foto: Maj-Britt Holm
Frederikssund Forenede Boldklubbers U19 trup kommer først ud at spille, når det er konstateret, at de ikke er smittet med Covid-19, som to spillere er testet positive for efter en pokalkamp i Brønshøj i sidste uge. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usikre på om smitte skete i fodboldkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usikre på om smitte skete i fodboldkamp
Frederikssund - 24. september 2020 kl. 15:55
Af Maj-Britt Holm

42 ungdomsspillere fra Frederikssund Forenede Boldklubbers U19-trup kan lige nu hverken træne eller spille kamp, fordi to af dem er blevet testet positive for Covid-19 tirsdag i denne uge.

arrow Læs også: Corona spænder ben for fodbold

Begge spillere har deltaget i FFB's pokalkamp mod Brønshøj tirsdag den 15. september, hvor hjemmeholdet vandt 4-3 over gæsterne, og en spiller fra modstandernes hold er siden blevet testet positiv.

- Det vidste vi ikke, da kampen blev spillet. Det var først nogle dage senere, at vi blev ringet op af en træner fra det andet hold, som fortalte det, fortæller Rikke Hedensted, bestyrelsesmedlem og coronaansvarlig i FFB.

To positive test

Meldingen fik fodboldsamarbejdet til at afblæse træning og kampe for alle ungdomsspillere i U19-truppen, og omtrent på samme tid fik to af spillerne symptomer og lod sig teste for Covid-19. Tirsdag kom svaret så: Begges test var positive.

Alligevel føler FFB's coronaansvarlige sig ikke overbevist om, at de to spillere rent faktisk blev smittet i den pågældende kamp.

- Man siger jo, at man skal stå ansigt til ansigt i mindst 15 minutter for at blive smittet. Men det gør man jo ikke i en fodboldkamp. Der er spillerne kun kortvarigt i kontakt, siger Rikke Hedensted, som henviser til, at FFB fuldt ud lever op til »Fodboldens Corona-regler«, som tager udgangspunkt i myndighedernes landsdækkende retningslinjer.

Går også til fitness

Ifølge Rikke Hedensted er de to smittede spillere venner, som går i hver sin klasse på henholdsvis U/NORD i Frederikssund og Frederikssund Gymnasium, og de går også i fitnesscenter sammen.

Spillerne i FFB's U19 trup skal testes to gange. Klubben krydser af på en liste, efterhånden som spillerne får første negative svar, som »frigiver« dem til træning og kampe. De skal dog testes igen fire-seks dage senere for en sikkerheds skyld. FFB har allerede fået første negative test.

- I FFB's ledelse står vi på mål for vores håndtering af corona-situationen i forbindelse med klubbens aktiviteter, fastslår Rikke Hedensted.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?