2. juni 2020
Frederikssund Vikingespils scenograf Henrik Grundtmann har lavet en model i skala 1:50 af scenen i sommerens forestilling »Harald Blåtand« med »upstairs« til de kongelige og et »downstairs« til almindelige vikinger. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Frederikssund Vikingespils scenograf Henrik Grundtmann har lavet en model i skala 1:50 af scenen i sommerens forestilling »Harald Blåtand« med »upstairs« til de kongelige og et »downstairs« til almindelige vikinger. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Upstairs og downstairs i vikingespil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Upstairs og downstairs i vikingespil
Frederikssund - 18. marts 2017 kl. 05:05
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I løbet af de seneste dage er et tre meter højt stillads blevet stillet op på Vikingescenen på Kalvøen i Frederikssund. Dermed er byggeriet af scenen til sommerens forestilling »Harald Blåtand« i gang, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det kan være lidt svært at forestille sig vikinger slås med gnistrende sværdklinger på en baggrund af en metalkonstruktion bestående af kolde, tynde rør. Men stilladset skal i løbet af foråret beklædes med mange slags træ - både med og uden maling, og der bliver en scene i to etager med en kongsgård til de adelige og kongelige »upstairs« samt en landsby med butikker til de almindelige vikinger »downstairs«. Det bliver lidt som i et dukkehus uden facade, hvor man kigger lige ind i de fine og knap så fine stuer.

- Vi har ofte sceneskift fra store scener med mange mennesker til scener med måske kun to personer og så tilbage til stor scene igen. Denne gang vil jeg gerne have en stor scene hele tiden, så der for eksempel kan være en dialog mellem to mennesker oppe i kongsgården, hvor der bliver gæsteværelse, rådssal til banket og kongens privatbolig, mens der samtidig er liv nede i smedjen, hos bageren, slagteren, mjødbryggeren/værtshuset og kokken, uden der bliver sagt en lyd dér, forklarer Henrik Grundtmann, der gennem 15-16 år har været vikingespillets scenograf.

Når kongsgårdens bagbeklædning er færdig, vil byggeriet nå op i en højde af knap otte meter, og der laves også to trapper, den ene bred og imponerende.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?