21. november 2019
Økonomiudvalget skal onsdag morgen drøfte, om Fiomagrunden i Frederikssund skal udbydes til salg med eller uden krav om at bevare to af bygningerne til kulturhus og nyt bibliotek. Foto: Maj-Britt Holm
Økonomiudvalget skal onsdag morgen drøfte, om Fiomagrunden i Frederikssund skal udbydes til salg med eller uden krav om at bevare to af bygningerne til kulturhus og nyt bibliotek. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om boliger på Fioma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om boliger på Fioma
Frederikssund - 23. oktober 2018 kl. 05:18
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokratiet og Venstre er uenige om, hvorvidt to bygninger skal bevares til nyt bibliotek og kulturhus i et salg af Fiomagrunden i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Økonomiudvalget skal på onsdag den 24. oktober tage stilling til et forslag om at sælge den knap 5000 kvadratmeter grund med syv bygninger i Kirkegade til en investor, som vil bygge boliger på grunden.

- Venstres tilgang til det her er, at nu har vi talt længe nok om Fiomagrunden og brugt tid og kræfter på det her. Nu ønsker vi handling og at få opført boliger på grunden. Vi har brug for flere indbyggere i Frederikssund by og kommune, og det må gerne være i centrum, blandt andet for at være med til at understøtte den handel, vi har, siger Hans Andersen (V), næstformand i Økonomiudvalget, som ikke vil kræve, at bygninger skal bevares til kulturelle formål, fordi det kan skræmme investorer væk.

Tina Tving Stauning, der er gruppeformand for Socialdemokratiet, er enig i, at der er stort behov for flere boliger i bymidten. Hun er klar til salg af Fiomagrunden med den betingelse, at to bygninger genbruges til nyt hovedbibliotek og kulturhus.

- Det er sidste chance for, at vi i midtbyen kan finde bygninger til offentlige formål. Så derfor skal man tænke sig godt om. Det er en unik chance for byen. Tænk bare på Gjethuset i Frederiksværk og andre fine steder, lyder det fra Tina Tving Stauning, der henviser til, at der er elendige adgangsforhold for handicappede og arbejdsforhold på Frederikssunds hovedbibliotek, som har været midlertidigt placeret siden 1938 i ejendommen Jernbanegade 24.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 23. oktober 2018.

grafik køb billede