14. juli 2020
Siden november 2018 har man kunne køre i begge retninger på Fredensgade. Og det vil man nu kunne permanent. Foto: Ea Lykke Schausen
Siden november 2018 har man kunne køre i begge retninger på Fredensgade. Og det vil man nu kunne permanent. Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg ophæver ensretning permanent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg ophæver ensretning permanent
Frederikssund - 07. november 2019 kl. 15:38
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal fortsat være muligt at køre i begge retninger af Fredensgade i Frederikssund, har Teknisk Udvalg vedtaget. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vejen har i en forsøgsperiode siden november sidste år haft ophævet ensretningen, da årsdøgntrafikken kun er steget fra 438 køretøjer til 671 køretøjer og da gennemsnitshastigheden ikke er ændret, har man valgt, at det skal forblive sådan.

- Med den trafikmængde der er, mener vi sådan set, det er rimeligt at ophæve det. Det er jo ikke mange bilister, der kører igennem, men det støtter fremkommeligheden i byen, lyder det fra formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (S).

Administrationen har løbende i forsøgsperioden fået henvendelser fra beboere langs vejen, og i forbindelse med den endelige evaluering er der foretaget en spørgeundersøgelse blandt disse omkring tilfredsheden med ændringen.

Her har cirka halvdelen af beboerne deltaget, og af disse er omkring 45 procent meget tilfredse med ændringen, mens 55 procent er enten utilfredse eller meget utilfredse.

Det skyldes dog hovedsageligt at flere bilister parkerer helt frem til krydset ved Fredensgade/Havnegade, hvilket skaber dårlige oversigtsforhold, når man skal dreje ind og ud fra Fredensgade.

- Da flere bilister ikke overholder færdselsloven om, at man ikke må parkere indenfor 10 meter af et kryds, er det jo klart, at der er nødt til at blive strammet an, så man kan komme godt rundt om hjørnet. Og derfor har vi også vedtaget, at der skal males et par gule striber oppe på hjørnet, lyder det fra udvalgsformanden.

Foruden striber vil der også blive anmodet Parkering Nord om at foretage hyppigere kontrol på gaden.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?