28. juli 2021
Der er masser af liv i Jægerspris, men både turister og fastboende efterspørger et frokoststed eller en café.
Der er masser af liv i Jægerspris, men både turister og fastboende efterspørger et frokoststed eller en café.
Foto: gkrphoto - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turister og lokale efterlyser: Jægerspris mangler en café eller et spisested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turister og lokale efterlyser: Jægerspris mangler en café eller et spisested

Endagsgæster, sommerhusejere og fastboende i Jægerspris har ikke mange steder at købe en god frokost eller en kop café-kaffe

Opdateret 22. juli 2021 kl. 11:53
Frederikssund - 22. juli 2021 kl. 08:01
Af Anne Lønstrup

Det behøver ikke at være stort og fancy. Menukortet kan godt være enkelt og uden de store dikkedarer. Men Jægerspris mangler en café eller et frokoststed, hvor man kan sætte sig ind og få en sund frokost og en velbrygget kop kaffe.

Det mener en del mennesker i Jægerspris, ser det ud til.

I hvert fald dannede der sig hurtigt en lang debattråd under et Facebookopslag, som Anja Boe skrev for godt en uge siden. Hun er leder af Rejsestalden, Danmarks mindste kulturhus, og hun møder hver dag i sommersæsonen mennesker, der spørger om vej til et frokoststed i Jægerspris. Problemet er bare, at der ikke findes et egentligt frokoststed i byen, og det er efter hendes mening en stor mangel.

At dømme efter hvor mange delinger og diskussioner, der opstod i forbindelse med opslaget, ser det ud til, at hun har en pointe.

De betaler gladeligt

Lokalavisen har talt med Rikke Skov, som er vokset op i Jægerspris, og som siden 2009 har drevet Jægerspris Is i Hovedgaden sammen med Vagn Jacobsen. Også hun er overbevist om, at der er basis for en café i Jægerspris.

"Jeg er sikker på, at en café kunne løbe rundt. Hvis man tænker på, hvor mange sommerhuse der er blevet købt op af folk, som holder sommerhusferie i stedet for at tage til udlandet. Det er folk, som handler stort ind i Jægerspris. Folk med flere penge. Det er de unge mennesker inde fra København, som er ligeglade, hvad tingene koster. Det skal bare være ordentlige varer, så betaler de gladelig," siger Rikke Skov, der dagligt er i kontakt med kunder fra Jægersprisområdet.

For hende er det oplagt, at de mange turister - både endagsgæsterne og sommerhusturisterne - ville opsøge cafeerne i byen. Hvis de altså bare var der - eller havde åbent.

"Jeg synes, det er smadderærgerligt, at den café, der ligger mellem os og det andet ishus kun holder åbent i få timer ad gangen. Jægerspris er en dejlig by, og når man har været ude at gå en tur i skoven, ville det være dejligt at kunne runde besøget af med et lille cafébesøg. Den skulle ikke nødvendigvis have noget stort menukort. Bare noget folk kunne lide, og så en rigtig god kop kaffe," siger Rikke Skov.

Hun oplever mange, der forgæves leder efter en café

"Der er mange, der kommer og spørger efter kaffe. Vi har nescafé, men god filterkaffe eller anden god kaffe kunne sælge rigtig godt," siger hun og tilføjer: "Man bliver skuffet, når man ikke kan sidde ned og spise en frokost i Jægerspris."

Cafeer rimer på turister

Både Rikke Skov og Søren Brøgger sidder i Jægerspris Netværk, som blev dannet i 2012 med det erklærede formål at "fastholde og skabe vækst for 3630 Jægerspris og ikke mindst Jægerspris by".

Formand for Jægerspris Netværk, Søren Brøgger, mener også, at byen mangler en café og/eller et godt frokoststed.

"Jeg er 100 pct. enig i, at der er for få spisesteder. Vi kunne rigtig godt tænke os noget mere cafémiljø omkring Rejsestalden og Jægerspris Slot," siger han.

Han mener også, at der er et kundeunderlag.

"Der er rigtig mange mennesker i Kulhuse og Jægerspris, og rigtig mange mennesker i sommerhusene. Turisme og cafeer hører i den grad sammen, og nu da Kulhuse Kro er lukket, mener jeg klart, at det er mulighed at åbne en café i Jægerspris," siger Søren Brøgger.

Ifølge ham har Netværket Jægerspris diskuteret, hvad man kan gøre for at skabe mere liv.

"Jeg har selv prøvet at puffe til nogen foodtrucks for at fortælle dem, at det er oplagt at være i området omkring Rejsestalden. Vi vil gerne have miljø, cafeer og madsteder i Jægerspris, og vi vil også bakke op, hvis nogen melder sig på banen," siger han.

Folk undrer sig

Anja Boe fra Rejsestalden, der startede debatten, får det sidste ord:

"Det sker dagligt, at folk står og undrer sig og siger 'Det kan ikke være rigtigt', når vi må fortælle, at der ikke er et frokoststed i byen."

Hun synes ikke, at man kan byde folk, der lige af stået af cyklen i Jægerspris, at de skal videre til Gerlev Kro, restauranten i Frederikssund Golfklub eller cafeen på Svanholm Gods, hvis de står trætte og sultne i Jægerspris.

"Det er ret vildt at have en by, hvor man gerne vil udvikle turismen, og hvor man ikke kan få et godt måltid mad," konstaterer hun.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?