21. januar 2019
Vejdirektoratet oplyser, at der har været problemer med detektionsudstyret ved Færgegården, hvilket har skabt lange køer om morgenen. Foto: Lars Skov
Vejdirektoratet oplyser, at der har været problemer med detektionsudstyret ved Færgegården, hvilket har skabt lange køer om morgenen. Foto: Lars Skov
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikprop skyldtes skyggende lastbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikprop skyldtes skyggende lastbiler
Frederikssund - 24. maj 2018 kl. 13:34
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lastbiler, der skyggede for Vejdirektoratets detektionsudstyr, er efter alt at dømme årsagen til, at der flere morgener i denne uge har været lange køer før Kronprins Frederiks Bro på Hornsherred-siden, oplyser afdelingsleder i Vejdirektoratet Lene Krull til Frederiksborg Amts Avis.

En smule kø ved broen er forventeligt om morgenen, men flere dage i denne uge har køerne været usædvanligt lange, og først efter klokken cirka 9.00 er køerne så småt blevet opløst.

- Vejdirektoratet har været i dialog med vores entreprenør, Swarco, som har været i krydset ved Færgegården i Frederikssund i morges fra klokken 6.20 til cirka klokken 8.00 for at se på trafiksignalanlægget. I krydset har Vejdirektoratet etableret radardetektering af trafikken, som sidder højt på signalmasterne - i modsætning til detektorspoler, som er fræset ned i asfalten. Radardetektorerne skal registrere de ankommende køretøjer og forlænge grøntiden til den maksimale grøntid, hvis der er køretøjer nok til det, oplyser Lene Krull og tilføjer:

- I den forbindelse har vi måtte konstatere, at der kan være problemer med lastbiler, der »skygger« for radarfeltet, og derfor har de højresvingende trafikanter ikke fået den forlængelse af grøntiden, som de skulle have. Entreprenøren har på den baggrund i dag ændret på funktionen, og vi håber således, at der er kommet styr på fordelingen af grøntiden i trafiksignalanlægget. Vejdirektoratet vil naturligvis følge op på om ændringerne resulterer i den ønskede styring.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk