20. april 2019
Den 12-årige fritidsdykker Tobias Hedberg Christiansen fra Slangerup har i Buresø fundet fire nye stykker af et kranie, som Nordsjællands Politi mener er af arkæologisk og ikke politimæssig interesse. Foto: Bo Christiansen
Den 12-årige fritidsdykker Tobias Hedberg Christiansen fra Slangerup har i Buresø fundet fire nye stykker af et kranie, som Nordsjællands Politi mener er af arkæologisk og ikke politimæssig interesse. Foto: Bo Christiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tobias har gjort det igen: Nye kranie-stykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tobias har gjort det igen: Nye kranie-stykker
Frederikssund - 17. juli 2018 kl. 15:17
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 12-årige fritidsdykker Tobias Hedberg Christiansen fra Slangerup har gjort det igen: Mandag aften fandt han fire nye stykker af det kranie, han samlede op fra søbunden kun en lille meter fra badebroen ved Buresøbadet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Kranie er et arkæologisk fund

Ifølge Tobias' far, Bo Christiansen, er der tale om fire kranie-stykker, som hver især er på størrelse med en fem-krone.

- Han var ude at dykke efter skrald, som han har gjort så mange gange før, mandag aften i Buresø, og denne gang havde han nogle venner med. På bunden fandt han fire stykker fra det kranie, han tidligere har hentet op, fortæller Bo Christiansen.

- Det var meget mærkeligt, at jeg fandt noget mere, da jeg var ude at dykke sammen med nogle fra min parallelklasse, siger Tobias til Frederiksborg Amts Avis.

Mandag den 2. juli fandt Tobias tilfældigt en del af et kranie på 160-170 centimeters dybde for enden af badebroen ved Buresøbadet. Da det viste sig at være et menneskekranie, afspærrede Nordsjællands Politi et større areal ved søen for at efterforske en mulig forbrydelse.

Kraniet blev sendt til retstekniske undersøgelser, og her viste det sig efter et par dage at være af »arkæologisk og ikke politimæssig interesse«.

De nye kraniestykker vil den unge fritidsdykker sammen med sin far efter aftale med Nordsjællands Politi køre til Retsmedicinsk Institut i løbet af tirsdagen, så de kan indgå i den undersøgelse, der allerede er i gang. Ifølge Bo Christiansen har en medarbejder fra Retsmedicinsk Institut oplyst, at kraniet er mellem 50 og 2000 år gammelt.

- Så det kan være fra jernalderen, siger Bo Christiansen, som sammen med sønnen er spændt på, hvad retsmedicinerne kan fortælle om kraniet, når de er færdige med undersøgelserne.

arrow 12-årig fandt kranie i badesø
04. juli 2018 kl. 19:43 Opdateret: kl. 11:18
arrow Kranium er fundet af fritidsdykker på bunden af sø
03. juli 2018 kl. 10:26 Opdateret: kl. 10:28
arrow Menneskekranie fundet i sø
03. juli 2018 kl. 10:02 Opdateret: kl. 11:38

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede