31. juli 2021
Kronprinsesse Marys Bro har netop aflagt regnskab, og bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund er tilfreds. Foto: Allan Nørregaard
Kronprinsesse Marys Bro har netop aflagt regnskab, og bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund er tilfreds. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilfredshed med regnskab: Betalingsbro overrasker med overskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Tilfredshed med regnskab: Betalingsbro overrasker med overskud
Opdateret 13. april 2021 kl. 14:20
Frederikssund - 13. april 2021 kl. 14:00
Af Henrik Helmer Petersen

Fjordforbindelsen Frederikssund har netop afleveret sit regnskab for 2020, og det ser rigtig fornuftigt ud. Jeg er meget tilfreds.

arrow Læs også: Bestyrelse for Fjordforbindelse sætter egne honorarer ned - formand går 83.000 kroner ned

Det siger Leif Tullberg, der er bestyrelsesformand for Fjordforbindelsen Frederikssund, der står for drift og økonomien bag Kronprinsesse Marys Bro mellem Frederikssund og Hornsherred.

Betalingsbroen har i 2020 haft en nettoomsætning på 17,5 millioner kroner, der er den indtægt, broen har tjent via betaling. Fjordforbindelsen Frederikssund havde på forhånd budgetteret med en nettoomsætning i den størrelsesorden. Så det er ikke nogen overraskelse.

Overskud primær drift

Resultatet af den primære drift er på 2,4 million kroner. Det er et bedre resultat af den primære drift end forventet. Budgettet forudså, at resultatet af den primære drift ville ende på et minus på 600.000 kroner. Så det er en overraskelse.

Det endelige resultat på bundlinjen efter finansielle poster og afskrivninger i Fjordforbindelsen Frederikssunds netop offentliggjorte blev et minus på 19,2 million kroner. Her havde Fjordforbindelsen budgetteret med et underskud på 20 millioner kroner. Altså stort set det samme.

Glad formand

Leif Tullberg er meget tilfreds.

- Det er rigtig godt, at vi får et plus på den primære drift, selvom det er nede i småtingsafdelingen. Det er ikke det, jeg hæfter mig mest ved. Først og fremmest er jeg meget tilfreds, fordi regnskabet holder det budget, vi har lagt. Det kan vi udelukkende være tilfredse med, siger han.

Han glæder sig over, at 2021 er begyndt godt for Kronprinsesse Marys Bro. Med 2990 køretøjer over broen om dagen i marts.

Flere biler

- Ifølge vores budget skal vi i gennemsnit havde 3100 køretøjer over broen dagligt i 2021, og jeg tror på, at vi får det. Landet er forsat ramt af corona, og en del arbejder fortsat hjemme. Når det hele åbner, vil flere benytte broen, er Leif Tullberg sikker på.

Fjordforbindelsen Frederikssund budgetterer med et overskud på den primære drift på 5 millioner kroner i 2021.

Tror på motorvej

- Fra 2025-28 skal vi have 7700 betalende køretøjer over broen dagligt for at følge budgettet. Så vil broen være betalt af - ikke på de oprindeligt skitserede 40 år, men på bare 37 år, fortæller formanden for brobestyrelsen.

Han tror på, at det kommer til at gå sådan.

- Det forudsætter, at vi får en motorvej til Frederikssund senest i 2030. Som det ser ud nu med regeringens infrastrukturplan, får vi den før. Jeg synes, det lyder meget lovende, fastslår Leif Tullberg.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?