23. september 2020
Teenagekoret T Drops er blandt de mange, som deltager ved fremførelsen af brosangen. Foto: Sandvær/Price
gallery icon

Se billedserie

Teenagekoret T Drops er blandt de mange, som deltager ved fremførelsen af brosangen. Foto: Sandvær/Price
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tekst, lyd og noder: Lær sangen, der skal synges for kronprinsessen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tekst, lyd og noder: Lær sangen, der skal synges for kronprinsessen
Frederikssund - 24. september 2019 kl. 08:33
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen fest uden en lejlighedssang. Det gælder også, når Kronprinsesse Marys Bro skal indvies lørdag den 28. september i Frederikssund. Til denne lejlighed har Frederikssund Musikskole fået komponeret en hyldestsang til broen og kronprinsessen, der har lagt navn til den, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Gratis parkering og blomsterkonkurrence: Sillebroen fejrer broindvielse

- Et broløb passer rigtig godt til lejligheden, og det bakker vi meget op om, men vi syntes også, der skulle noget musik til den officielle del af indvielsen, siger musikskoleleder Gitte Grarup.

Til indvielsen har skolen stået fader til to værker: Merry Day, som er en festoverture, der fungerer som forspil til selve brosangen, som hedder »At leve er at bygge bro.

- Sangen, som er skrevet og komponeret af Jan Sommer og Mikael Bjerrum, beskriver noget af alt det gode, som er forbundet med det at bygge en ny bro. Både i overført og i bogstaveligste forstand. Vi bliver knyttet tættere sammen rent fysisk, og blandt andet lyder det i sangen: - At leve er at bygge bro, så alle kan nå frem. Vi venter en prinsesse, men får endnu en ven, siger Gitte Grarup og tilføjer:

- Samtidig afspejler teksten med lokalhistorisk antydning og kommentar den velkendte og lidt tunge trafikale situation, og at det er lige præcis her i Frederikssund, brobygningen har fundet sted: - En viking, skjoldmø, direktør og digter tog på vej, men hvor der før var lange køer, må de nu glæde sig. For lige langt fra øst og vest tjener alle bedst, synger vi blandt andet.

Tanken med sangen har hele været, at det skulle være en sang, som kunne samle hele kommunen. Derfor har 4. klasser fra alle kommunens skoler været involveret sammen med både børn og voksne fra musikskolen.

- Desuden har alle voksenkor i kommunen været inviteret, så vi kan ende med, at op mod 500 personer er en del af orkester og kor, når sangen skal opføres for kronprinsessen på dagen, siger Gitte Grarup, som netop har været rundt på alle skolerne i kommunen for at høre, hvordan det skrider frem med at øve sangen.

- Og jeg er rigtig glad for at konstatere, at der er blevet lagt en kæmpe indsats i arbejdet fra både elever og lærere. Det går rigtig godt med at øve, og selv om nogle måske synes, teksten er lidt svær, så kan eleverne den. Jeg bliver så glad, når jeg hører, de går og synger den på gangene, lyder det fra musikskolelederen.

Alle medvirkende mødes til generalprøve den 26. september, og er man selv interesseret i at høre sangen og måske endda lære den, før den synges den kommende weekend, er tekst, noder og en lydfil, hvor man kan høre sangen, tilgængelig på musikskolens hjemmeside www.musikskolen.frederikssund.dk

arrow Skal du over den nye bro? Så tidligt åbner den
27. september 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26
arrow Købmand håber på tidlig »julehandel« når broen indvies
26. september 2019 kl. 17:54 Opdateret: kl. 14:09
arrow Minister trækker i løbeskoene på broen
26. september 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
Har debatten om sexisme taget overhånd?