17. april 2021
Det lykkedes svindlere at franarre en 80-årig kvinde fra Frederikssund hendes NemId-oplysninger i telefonen. Men kvinden fattede mistanke og fik forpurret, at hun blev bedraget for 80.000 kroner.
Det lykkedes svindlere at franarre en 80-årig kvinde fra Frederikssund hendes NemId-oplysninger i telefonen. Men kvinden fattede mistanke og fik forpurret, at hun blev bedraget for 80.000 kroner.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svindlere ville stjæle 80.000 kroner fra 80-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svindlere ville stjæle 80.000 kroner fra 80-årig
Frederikssund - 03. marts 2021 kl. 12:55
Af Maj-Britt Holm

En 80-årig kvinde fra Frederikssund blev tirsdag udsat for forsøg på bedrageri over telefonen af en mand, der udgav sig for at arbejde for Nykredit, oplyser Nordsjællands Politi.

Kvinden var blevet ringet op af en fremmed mand, der påstod at komme fra Nykredit.

Manden sagde, at han skulle rette noget i forbindelse med hendes udgifter, hvorfor han skulle bruge hendes NemID-oplysninger.

Kvinden blev dog skeptisk, hvorfor manden sagde, at han kunne stille hende videre til Nykredits afdeling i København, hvis det kunne gøre hende mere tryg. Hun blev herefter stillet videre til en anden person, hvilket medførte, at hun opgav sine NemID-oplysninger, skriver politiet i et udtræk af sin døgnrapport.

Efter telefonsamtalen fattede den 80-årige mistanke om, at noget var galt. Hun kontaktede sin bank, der fortalte, at der lå en udbetaling på 80.000 kroner og ventede, men at de ikke ville lade overførslen gå igennem, før de havde talt med kvinden, og overførslen blev derfor standset, oplyser politiet.

Nordsjællands Politi fik anmeldelsen om forsøget på bedrageri klokken 18.47, cirka halvanden time efter telefonopkaldet.

1382458
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?